ΔΙΕΘΝΗ

Στο σφυρί έναντι 100 εκατ. ευρώ η έπαυλη του Τζάνι Βερσάτσε στο Μαϊάμι

στο-σφυρί-έναντι-100-εκατ-ευρώ-η-έπαυλη-το-269181

Ενα νέο βιβλίο στην Ιταλία ισχυρίζεται ότι ο μόδιστρος σκηνοθέτησε τη δολοφονία του

Η θρυλική έπαυλη του σχεδιαστή μόδας Τζάνι Βερσάτσε, γνωστή με το όνομα Casa Casuarina (Κάζα Καζουαρίνα), βγαίνει στο σφυρί έναντι του αστρονομικού ποσού των 100 εκατ. ευρώ.

Η βίλα, που βρίσκεται στην περιοχή Σάουθ Μπιτς και καταλαμβάνει μια έκταση 5.791 τ.μ., διαθέτει 10 υπνοδωμάτια, 11 μπάνια, μία… επικών διαστάσεων πισίνα με λεπτομέρειες από χρυσό 24 καρατίων και την επιβλητική πύλη της εισόδου, εκεί που στις 15 Ιουλίου του 1997 πυροβολήθηκε θανάσιμα, με δυο σφαίρες στο κεφάλι, ο διάσημος μόδιστρος απ’ τον επαγγελματία ζογκολό, τον Αντριου Φίλιπ Κιουνάναν.

Η έπαυλη χτίστηκε το 1930 από τον αρχιτέκτονα Αλντεν Φρίμαν και ο Βερσάτσε την αγόρασε το 1992 έναντι 2,3 εκατομμυρίων ευρώ, σε σημερινές τιμές, ενώ δαπάνησε άλλα 26 εκατομμύρια για να την ανακαινίσει.

Μετά τη δολοφονία η βίλα πέρασε το 2000 στην κατοχή του αμερικανού επιχειρηματία Πίτερ Λόφτιν, ο οποίος την αγόρασε έναντι 15 εκατ. ευρώ και την είχε μετατρέψει σε ιδιωτικό κλαμπ – ξενοδοχείο. Πλέον, ο επόμενος ιδιοκτήτης θα πρέπει να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη.

«Η τιμή δεν είναι υπερβολική, αν αναλογιστεί κανείς την προσοχή στη λεπτομέρεια σε κάθε γωνιά του σπιτιού, που το έχει κάνει γνωστό παγκοσμίως», λέει εκπρόσωπος του μεσιτικού Coldwell Banker που έχει αναλάβει τη μεταπώλησή του.

Κι όλα αυτά έρχονται λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία, στην ιδιαίτερη πατρίδα του μόδιστρου, ενός βιβλίου που ισχυρίζεται πως ο Βερσάτσε σκηνοθέτησε τη δολοφονία του, προκειμένου να αποφύγει να πληρώσει τα υπέρογκα χρέη του στην ιταλική μαφία, και είναι ακόμη ζωντανός! Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του βιβλίου «Μετάσταση» του ειδικού σε θέματα μαφίας Τζανλουίτζι Νούτσι, την ημέρα που υποτίθεται πως τον σκότωσαν, ο Βερσάτσε στην πραγματικότητα βρισκόταν στη Ζυρίχη.

«Σχεδίασε το θάνατό του προκειμένου να πάρουν οι συγγενείς του την ασφάλεια ζωής που είχε κάνει καθώς ήταν μπλεγμένος στα δίχτυα της μαφίας και είχε δημιουργήσει τεράστια χρέη», τονίζει ο Νούτσι που δεν θεωρεί τυχαίο ούτε το ότι εξαφάνισαν άρον άρον τις στάχτες του μόδιστρου για να μην μπορεί να γίνει ταυτοποίηση DNA, αλλά ούτε και το γεγονός ότι ο Κιουνάναν αυτοκτόνησε οκτώ ημέρες μετά τη δολοφονία του σχεδιαστή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου