ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επεισόδια στη Βαρσοβία ανάμεσα σε Πολωνούς και Ρώσους χούλιγκαν

επεισόδια-στη-βαρσοβία-ανάμεσα-σε-πολ-269283

Τι και αν η αναμέτρηση ανάμεσα στην Πολωνία και τη Ρωσία, έχει χαρακτηριστεί ως «Ειδικής Μεταχείρισης» από την αστυνομία της Πολωνίας και τους ιθύνοντες της UEFA, οι χούλιγκαν των δύο χωρών βρήκαν και πάλι τον τρόπο να τα… σπάσουν στη Βαρσοβία!

Από το πρωί της Τρίτης υπήρξαν μικροσυμπλοκές, οι οποίες το απόγευμα, λίγες ώρες πριν από τη σέντρα του αγώνα, η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο της αστυνομίας, τα επεισόδια πήραν διαστάσεις και τουλάχιστον τρία άτομα (2 Ρώσοι και ένας Πολωνός) έχουν τραυματιστεί σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Όλα ξεκίνησαν από την πορεία των 20.000 Ρώσων φιλάθλων προς το γήπεδο, η οποία τελικά δεν τελείωσε… ειρηνικά, όπως υποστήριζαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, Πολωνοί χούλιγκανς επιτέθηκαν στους Ρώσους, εκείνοι «απάντησαν» και στη συνέχεια η αστυνομία χρησιμοποίησε κανόνια νερού, ενώ έριξε ακόμα και προειδοποιητικές βολές για να διαλύσει το πλήθος που είχε αρχίσει να επιδίδεται σε πετροπόλεμο, χρήση καπνογόνων και ρίψεις μπουκαλιών και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων.

Σύμφωνα με την αστυνομία τα επεισόδια στο Euro σχετίζονται άμεσα με τις τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, ειδικά μετά το αεροπορικό δυστύχημα στη Ρωσία πριν δύο χρόνια που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του προέδρου της Πολωνίας και άλλων 95 ατόμων. Μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες είχαν προηγηθεί και άλλες συγκρούσεις μεταξύ Ρώσων και Πολωνών χούλιγκανς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου