ΔΙΕΘΝΗ

Νέα στοιχεία για τη δολοφονική έκρηξη στο Μπρίντιζι

νέα-στοιχεία-για-τη-δολοφονική-έκρηξη-292432

Σύμφωνα με στοιχεία που τις ώρες αυτές διαρρέουν από την Eισαγγελία του Μπρίντιζι, η χθεσινή έκρηξη έξω από το τεχνικό λύκειο Μορβίλλο Φαλκόνε, που προκάλεσε το θάνατο μιας δεκαεξάχρονης και τον τραυματισμό έξι συμμαθητών της, μπορεί να οφείλεται σε παράφρονα.

Οι ανακρίσεις δυο υπόπτων συνεχίζονται, ενώ, βάσει των τελευταίων αποδεικτικών στοιχείων οι εισαγγελείς τείνουν να αποκλείουν ότι μπορεί να πρόκειται για μαφιόζικη επίθεση ή για τρομοκρατική πράξη, για τις οποίες γινόταν λόγος μέχρι χθες. Οι ίδιοι εισαγγελείς χαρακτηρίζουν την εξέλιξη αυτή «σχεδόν απίστευτη».

Ένας από τους υπόπτους είναι πρώην στρατιωτικός με γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών, που έχει συγγενείς οι οποίοι πωλούν φιάλες υγραερίου για οικιακή χρήση. Η αστυνομία διεξήγαγε έρευνα στις κατοικίες και των δύο υπόπτων. Η επίθεση στο λύκειο του Μπρίντιζι προκάλεσε σοκ στην Ιταλία. Διαδηλώσεις οργανώθηκαν σε Ρώμη, Νάπολη, Μιλάνο και Μπολόνια.

Οι διαδηλωτές εξέφρασαν φόβους για επανάληψη κύματος επιθέσεων, όπως εκείνων το 1992 και το 1993 με στόχους δικαστές εναντίον της μαφίας και δημόσια κτίρια. Πολλοί μάλιστα ήταν εκείνοι που μίλησαν για επιστροφή στα χρόνια των Ερυθρών Ταξιαρχιών και της νεο-φασιστικής τρομοκρατίας, ανάμεσα το 1969 και το 1988, με 15.000 επιθέσεις και 415 νεκρούς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου