ΔΙΕΘΝΗ

Ιρανός ράπερ επικηρύχθηκε για 78.000 ευρώ

ιρανός-ράπερ-επικηρύχθηκε-για-78-000-ευρώ-294535

Θεωρείται ότι με τραγούδι του προσβάλλει τη μουσουλμανική θρησκεία

Σε έναν νέο Σαλμάν Ρούσντι εξελίσσεται ο ιρανός ράπερ Σαχίν Νατζάφι που διαμένει μόνιμα στη Κολωνία της Γερμανίας. Οπως ο γνωστός συγγραφέας είχε επικηρυχθεί πριν από 23 χρόνια λόγω της κυκλοφορίας του βιβλίου του «Σατανικοί Στίχοι», έτσι και τωρα ο νεαρός μουσικός βρέθηκε στην ίδια δεινή θέση, με τους μουλάδες να έχουν ήδη εκδώσει «φετβά» (θρησκευτικό διάταγμα) εναντίον του.

Πλέον, κάθε πιστός Μουσουλμάνος έχει την υποχρέωση, μέσω αυτού του δεσμευτικού θρησκευτικού διατάγματος, να προσπαθήσει να σκοτώσει τον ράπερ επειδή ο τελευταίος προσέβαλε τα Θεία.

Το νέο του τραγούδι προσκαλούσε τον 10ο προφήτη των Σιιτών, τον άγιο Αλι αλ Χαντι αλ Νάκι, που έχει πεθάνει εδώ και 1.143 χρόνια, να γυρίσει στο Ιράν και να το σώσει από τους νυν ηγέτες του, ενώ το κομμάτι σατιρίζει την ισλαμική δημοκρατία καθώς, ανάμεσα σε άλλα, περιλαμβάνει αναφορές στις προεδρικές εκλογές του 2009, στις οικονομικές συμφωνίες και στην αδυναμία των Ιρανών για τις κοσμητικές επεμβάσεις στη μύτη. Ο θρησκευτικός ηγέτης της ιρανικής πόλης Κομ, ο Μεγάλος Αγιατολάχ Λοτφολάχ Σαφί Γκολπαγιεγκανί αντέδρασε έντονα και εξέδωσε τη «φετβά» εναντίον του.

Η ιρανική ιστοσελίδα Shia-Online έχει επικηρύξει τον καλλιτέχνη για 100.000 (78.000 ευρώ) δολάρια και ήδη έχουν δείξει ενδιαφέρον για την «καμπάνια δολοφονίας του» 100 άτομα, αριθμός που συνεχώς αυξάνεται.

«Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Είμαι μόνο 31 ετών, με όλη τη ζωή μπροστά μου», δήλωσε ο μουσικός προσθέτοντας πως δεν μετανιώνει για το μουσικό κομμάτι του και αρνείται να ζητήσει συγγνώμη. Υποστηρίζει πως, το να επικαλείσαι το όνομα ενός αγίου είναι ελευθερία έκφρασης και όχι θρησκευτική προσβολή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου