ΔΙΕΘΝΗ

Τα διεθνή ΜΜΕ για τις εξελίξεις στην Ελλάδα

τα-διεθνή-μμε-για-τις-εξελίξεις-στην-ελ-297459

Στο επίκεντρο και των διεθνών ΜΜΕ η ακυβερνησία στην Ελλάδα με ορατό στον ορίζοντα το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες. Αιχμές και για την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Οι New York Times αναφέρονται στο αδιέξοδο σχηματισμού κυβέρνησης ενώ υπενθυμίζουν ότι στην ατζέντα των συνομιλιών των ευρωπαίων υπουργών εξωτερικών στο Eurogroup βρίσκεται το ελληνικό ζήτημα. «Η πολιτική διαμάχη στην Ελλάδα υπογραμμίζει τη σύγκρουση που αναπτύσσεται ανά την Ευρώπη μεταξύ της Δημοκρατίας και των αιτημάτων των δυνάμεων αγοράς». Επίσης, μεταφέρεται η άποψη Ελλήνων πολιτών οι οποίοι θεωρούν ότι η συγκεκριμένη πολιτική λιτότητας είναι μία λανθασμένη επιλογή. Εκφράζεται η άποψη ότι το γεγονός ότι η ελληνική κοινωνία αρχίζει να αισθάνεται ότι υπάρχει και άλλος δρόμος από την αυστηρή λιτότητα προς την ανάκαμψη, τότε ίσως και οι άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα (Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία κ.α.) οδηγηθούν σε αυτή την θεωρία.

«Οι αγορές πέφτουν καθώς φουντώνουν οι φόβοι για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη» είναι ο τίτλος του Guardian στο οποίο τονίζεται ότι οι προσδοκίες για επίλυση του ζητήματος υποχωρούν. Ανώτερο στέλεχος της ΔΗΜΑΡ αναφέρει στον Guardian ότι η σύσταση νέας κυβέρνησης είναι αδύνατη και οι εκλογές τον Ιούνιο πλέον αναπόφευκτες.

Η Washington Post «δείχνει» ως ενόχους για τις πιθανές επαναληπτικές εκλογές, τους πολιτικούς ηγέτες οι οποίοι αδυνατούν να σχηματίσουν κυβέρνηση συμμαχίας. Επισημαίνει δε, ότι νικητές στις πρόσφατες εκλογές αναδείχθηκαν όσοι δεν υποστηρίζουν τα μέτρα λιτότητας, μία δυναμική που δείχνει να αυξάνεται.

Το Forbes υποστηρίζει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αφεθεί στην τύχη της, καθώς το χρέος της αποτελούν μόνο το 1% του ΑΕΠ και οι τράπεζες που της δάνεισαν θα ανακεφαλαιοποιηθούν από την ΕΚΤ.

Το Bloomberg αναφέρει ότι το αδιέξοδο των ελληνικών κομμάτων οδηγεί τη χώρα ενδεχομένως πρώτον σε νέες εκλογές και δεύτερον στην έξοδο από την Ευρώπη (καθώς αυξάνεται η αβεβαιότητα των εταίρων ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της προς αυτούς).

tovima.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου