ΔΙΕΘΝΗ

Ένοπλη επίθεση σε χώρο χριστιανικής λατρείας στη Νιγηρία

ένοπλη-επίθεση-σε-χώρο-χριστιανικής-λ-308589
Σε πανεπιστημιακό αμφιθέατρο στη Νιγηρία που χρησιμοποιείται για χριστιανικές λειτουργίες επιτέθηκαν την Κυριακή ένοπλοι, ανοίγοντας πυρ στα τυφλά αφού προκάλεσαν πανικό πυροδοτώντας σειρά εκρηκτικών. Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 15 νεκρούς, ενώ τις εγκαταστάσεις έχουν περικυκλώσει δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας αναζητώντας τους δράστες.
Το περιστατικό έγινε στο πανεπιστήμιο Bayero στο Κάνο της βόρειας Νιγηρίας. «Για πάνω από τριάντα λεπτά, γίνονταν εκρήξεις και έπεφταν πυροβολισμοί στους χώρους του πανεπιστημίου» ανέφερε στο Reuters καθηγητής στο πανεπιστήμιο. Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο πρακτορείο πως οι νεκροί είναι τουλάχιστον 15.
Στην περιοχή δρα η ισλαμιστική Μπόκο Χαράμ, που επιτίθεται τόσο σε αστυνομικούς στόχους όσο και σε εκκλησίες και ό,τι θεωρείται αντιπροσωπευτικό της Δύσης (το όνομά της σημαίνει ακριβώς «Η δυτική κουλτούρα είναι αμαρτία»). Τον περασμένο Ιανουάριο είχε πραγματοποιήσει τη μέχρι στιγμής πιο αιματηρή επίθεσή της στην περιοχή, με απολογισμό 186 νεκρούς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου