ΔΙΕΘΝΗ

Βρέθηκε να τρώει με την κυβέρνηση λόγω συνωνυμίας με… υπουργό!

βρέθηκε-να-τρώει-με-την-κυβέρνηση-λόγω-311203

Την κάλεσαν σε κυβερνητικό δείπνο. Έβαλε την βραδινή της τουαλέτα, χτενίστηκε, ετοιμάστηκε και…πήγε. Και φυσικά όχι ακάλεστη!Μόλις ξεπέρασε την έκπληξή της για το αναπάντεχο, η Μαργκαρέτα Βίνμπεργκ – Βιντβάλ έβαλε τη βραδινή τουαλέτα της και πέρασε το κατώφλι της έδρας της σουηδικής κυβέρνησης για το επίσημο δείπνο, στο οποίο η 67χρονη συνταξιούχος είχε προσκληθεί κατά λάθος.

Κατά την άφιξή της, η Μαργκαρέτα Βίνμπεργκ – Βιντβάλ έγινε δεκτή από τον οικοδεσπότη του δείπνου, την υπουργό Περιβάλλοντος Λένα Εκ και τους υπόλοιπους καλεσμένους – όλοι τους υπουργοί και διπλωμάτες εν ενεργεία, ή πρώην—οι οποίοι μηδενός εξαιρουμένου έδειξαν έκπληκτοι από την παρουσία της. Ο λόγος ήταν απλός: στην ουσία ανέμεναν μία συνώνυμη της, πρώην υπουργό Περιβάλλοντος της Σουηδίας.

Η Εκ, η οποία είχε προσκαλέσει στο δείπνο αυτό, της 16ης Απριλίου, όλες τις σημαίνουσες προσωπικότητες στην περιβαλλοντική πολιτική σκηνή στη Σουηδία, την παραμονή ενός συνεδρίου για το Περιβάλλον στη Στοκχόλμη, «έμεινε άναυδη και θεώρησε πολύ ατυχές που υπήρξε μία τέτοια παρανόηση», τονίζει ο εκπρόσωπός της Έρικ Μπράτχαλ.

Ωστόσο, η υπουργός αποφάσισε να αφήσει την, έκπληκτη προσκεκλημένη της να παρακαθίσει στο υπόλοιπο του δείπνου και κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην αισθανθεί άσχημα η κα Βίντβαλ, εξήγησε ο ίδιος.

Η Βίντβαλ, που είναι συνταξιούχος εργοθεραπεύτρια, εξήγησε πως παρά την αρχική έκπληξή της, «η πρόσκληση έμοιαζε αξιόπιστη» και το γεγονός να ανταποκριθεί στην πρόσκληση σε ένα τέτοιο δείπνο της φάνηκε ως καλή ιδέα, τονίζει σε άρθρο της η εφημερίδα Νατάγκενς Νίχετερ.

Ωστόσο, μόλις έφτασε αντιλήφθηκε πως επρόκειτο για λάθος, «όμως εκείνοι μου ευχήθηκαν ‘καλωσορίσατε’ κι έτσι έκατσα», διηγείται η ίδια.

Μάλιστα μετά το δείπνο, όλοι οι καλεσμένοι συγκεντρώθηκαν για να βγάλουν την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία, στην οποία συμπεριλήφθηκε και η κα Βίνμπεργκ, η οποία απαθανατίσθηκε να κάθεται στην πρώτη σειρά.

«Αφού παρακάθισε στο δείπνο, είναι φυσικό να βρίσκεται και στη φωτογραφία», τόνισε ο Μπράτχαλ, προσθέτοντας πως κατόπιν ελήφθη και δεύτερη φωτογραφία, χωρίς τη συμμετοχή της αναπάντεχης προσκεκλημένης αυτή τη φορά.

Όσον αφορά την Μαργκαρέτα Βίνμπεργκ, για την οποία προοριζόταν η αρχική πρόσκληση, έλαβε τη συγγνώμη της Εκ, και αμφότερες αποφάσισαν να δειπνήσουν μαζί την επόμενη εβδομάδα, τόνισε ο εκπρόσωπος

NewsIt.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου