ΔΙΕΘΝΗ

Νέο κρούσμα τρελών αγελάδων στην Καλιφόρνια

νέο-κρούσμα-τρελών-αγελάδων-στην-καλι-311854

Κρούσμα της νόσου των «τρελών αγελάδων» εντοπίστηκε στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας. Πρόκειται για το τέταρτο κρούσμα σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας στις ΗΠΑ από το 2003. Το υπουργείο Γεωργίας αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι το ζώο δεν εκτρεφόταν για την παραγωγή κρέατος, επισημαίνοντας ότι η σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια των βοοειδών δεν μεταδίδεται από το γάλα. Υπογραμμίζει επιπλέον ότι έχουν τεθεί σε λειτουργία οι μηχανισμοί για την πρόληψη της νόσου.

Αναφέρει επίσης, ότι «εμπιστεύεται τα υγιή βοοειδή στις ΗΠΑ και το γεγονός ότι το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν παρουσιάζουν κανένα κίνδυνο».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι εξαγωγές αμερικανικού βόειου κρέατος ανέρχονται σε 353 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, με το Μεξικό, τον Καναδά, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία να είναι οι μεγαλύτερες αγορές για τις εξαγωγές αυτές. Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι διαθέτουν 90,8 εκατομμύρια κεφάλια βοοειδών, τα οποία αποτελούν κεφαλαιώδες μέρος της οικονομικής δραστηριότητας ορισμένων Πολιτειών όπως το Τέξας (νότιες ΗΠΑ), η Νεμπράσκα και το Κάνσας (κεντρικές), η Καλιφόρνια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου