ΔΙΕΘΝΗ

Ξέχασαν στο σώμα της ιατρικό εξοπλισμό

ξέχασαν-στο-σώμα-της-ιατρικό-εξοπλισμ-315494

Εγκληματική ιατρική αμέλεια οδήγησε στον θάνατο μια 35χρονη Βρετανίδα, μητέρα ενός ανήλικου παιδιού, η οποία είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο για μια σχετικά απλή επέμβαση ρουτίνας.

Οι γιατροί που τη χειρούργησαν ξέχασαν μέσα στο σώμα της άτυχης γυναίκας τον ιατρικό εξοπλισμό, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Ο λόγος για την 35χρονη Nicole Haynes, η οποία είχε υποβληθεί σε επέμβαση στο Γενικό Νοσοκομείο στο East Sussex νωρίτερα φέτος και αρκετές εβδομάδες αργότερα πέθανε, αφήνοντας πίσω τον 46χρονο σύζυγό της και τον μικρό τους γιο.

Η αιτία του πρόωρου θανάτου της γυναίκας ήταν ένα ζευγάρι χειρουργικά κλιπ, τα οποία δεν είχαν αφαιρεθεί από το σώμα της μετά το τέλος της επέμβασης.

Η διοίκηση του νοσοκομείου απολογήθηκε στην οικογένεια του θύματος, ενώ, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα, έχει απαγορευτεί στον γιατρό που τη χειρούργησε να κάνει άλλες επεμβάσεις.

Η 35χρονη είχε κάνει μία λαπαροσκοπική επέμβαση που θεωρείται γενικά ασφαλέστερη από το κανονικό χειρουργείο και η ανάρρωση είναι τις περισσότερες φορές ταχύτερη.

Εκτιμάται πως περίπου 250.000 γυναίκες υποβάλλονται σε λαπαροσκοπικές επεμβάσεις κάθε χρόνο, ενώ σοβαρές επιπλοκές παρατηρούνται μόνο σε ένα στα χίλια περιστατικά.

Το νοσοκομείο έχει επιβεβαιώσει το περιστατικό, ενώ η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου