ΔΙΕΘΝΗ

Γιατί έβαλε τα κλάματα ο Μπρέιβικ – Δείτε video και φωτό

γιατί-έβαλε-τα-κλάματα-ο-μπρέιβικ-δε-316788

Καμία συγκίνηση στο άκουσμα των ονομάτων των θυμάτων του. Αλλά όταν του έδειξαν προπαγανδιστικό video που είχε ο ίδιος φτιάξει, τότε ο μακελάρης της Νορβηγίας έβαλε τα κλάματα! Το 12λεπτο video είχε ο ίδιος δημοσιοποιήσει την ημέρα των πολύνεκρων επιθέσεων στο κέντρο του Όσλο και την Ουτόγια.

Πρόκειται για ένα μοντάζ από φωτογραφίες και σχέδια που εικονίζουν κυρίως μουσουλμάνους εξτρεμιστές. Μόλις το είδε, έβαλε τα κλάματα.

Κάτι που δεν έκανε σε καμία περίπτωση νωρίτερα, όταν άκουσε με απίστευτη απάθεια τους εισαγγελείς να διαβάζουν τα ονόματα των θυμάτων του και να αφηγούνται, με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, τη σφαγή που διέπραξε, ενώ χαμογέλασε όταν ένας από τους εισαγγελείς, ο Σβάιν Χόλντεν, υπενθύμισε το παρελθόν του.

Ο Χόλντεν έδωσε πληροφορίες για τη δράση του Μπρέιβικ και τη συμμετοχή του σε διάφορες οργανώσεις από το 1995 μέχρι την ημέρα της σύλληψής του, συμπεριλαμβανομένης και της ομάδας των Ναϊτών Ιπποτών, την ύπαρξη της οποίας είχαν αμφισβητήσει οι αρχές.

Οι εισαγγελείς σκοπεύουν να παρουσιάσουν και ένα τμήμα από το μανιφέστο 1500 σελίδων του Μπράιβικ που τιτλοφορείται "Διακήρυξη Προληπτικού Πολέμου".Σύμφωνα με τον Χόλντεν ο Μπρέιβικ είχε αγοράσει διάφορα αντικείμενα, όπως μια στολή, όπλα, πυρομαχικά και πρώτες ύλες για την κατασκευή βομβών. Έδειξε επίσης στο δικαστήριο ένα σήμα με τη φράση "Κυνηγός Μαρξιστών" και μια πλαστή ταυτότητα αστυνομικού με τη φωτογραφία του μακελάρη.

ΝewsIt.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου