ΔΙΕΘΝΗ

Πάσχα Ελλήνων και στο Αμπερντίν της Σκωτίας

πάσχα-ελλήνων-και-στο-αμπερντίν-της-σκ-316949

Όλοι οι Έλληνες απανταχού στην υφήλιο χθές σούβλισαν τον παραδοσιακό Οβελία γιορτάζοντας την μεγαλύτερη εορτή της Ορθοδοξίας το Πάσχα.

Εκτός από τους Έλληνες όμως το έθιμο του Οβελία αυτή την ημέρα το τιμούν και Σκωτζέζοι με “Ελληνική Καρδιά” στο μακρινό Αμπερντίν στην Βόρεια άκρη της Ευρώπης. Το Aberdeen Scottish Hellenic Society ιδρύθηκε το 1980 από Σκωτζέζους ως επί των πλείστων με μεγάλη αγάπη για την Ιστορία τον Πολιτισμό αλλά και τις ομορφιές της Πατρίδας μας.

Έτσι κάθε Ορθόδοξο Πάσχα τιμούν και κρατούν και αυτοί το έθιμο του Οβελία και ψήνουν τα αρνιά τους στην πανέμορφη εξοχή του Αμπερντίν καλώντας όλους τους φίλους τους αλλά και τους Έλληνες που ζουν στην πόλη της Σκωτίας να διασκεδάσουν μαζί τους αλλά και να νιώσουν σαν το σπίτι τους αν και μερικές δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από αυτό!

Πέρα από το καθιερωμένο Πασχαλινό Πάρτυ που γίνεται κάθε χρόνο Κυριακή του Πάσχα το Aberdeen Scottish Hellenic Society έχει πλούσια δράση καθώς διοργανώνει βραδιές συζητήσεων με προσκεκλημένους Καθηγητές Πανεπιστημίων με θεματολογία γύρω από την Ελλάδα επίσης έχουν δημιουργήσει και εκπαιδευτικά τμήματα για την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας ενώ συχνά γίνονται και μαθήματα Ελληνικών παραδοσιακών Χορών και τέλος συχνά γίνονται και προβολές Ελληνικών ταινιών ή Ντοκιμαντέρ με θεματολογία την Ελλάδα. Όλα αυτά με ελάχιστη εξωτερική βοήθεια και κυρίως από το μεράκι των “Σκωτζέζων” με την Ελληνική Καρδιά και την αγάπη τους για την Πατρίδα μας.

Ο Μέλβιν ο Μαικ η Κατερίνα η Βέρνα και πολύ άλλοι που δεν είναι Έλληνες , συνεχίζουν κάθε χρόνο να Διαφημίζουν την Πατρίδα μας με τον καλύτερο τρόπο σε μια εποχή που το έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ.

(Πηγή: tromaktiko.gr)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου