ΔΙΕΘΝΗ

Θάνατος ποδοσφαιριστή μέσα στο γήπεδο στην Ιταλία

θάνατος-ποδοσφαιριστή-μέσα-στο-γήπεδ-317132

Λίγο καιρό μετά το επεισόδιο με τον Φαμπρίς Μουάμπα της Μπόλτον, ο οποίος κατέρρευσε στη διάρκεια αγώνα για το Κύπελλο Αγγλίας, την τελευταία πνοή του άφησε ένας ποδοσφαιριστής στην Ιταλία, ο Πιερμάριο Μοροζίνι. Τον θάνατο ακόμη ενός αθλητή μέσα σε διάστημα περίπου ενός μήνα θρηνεί ο ιταλικός αθλητισμός, ύστερα από τον αδόκητο χαμό του 38χρονου βολεϊμπολίστα, Βίκτορ Μποβολέντα, ο οποίος κατέρρευσε στη διάρκεια αγώνα της 24ης Μαρτίου για την Β2 κατηγορία, ύστερα από ξαφνική αδιαθεσία που αισθάνθηκε.

Ο λόγος για τον 25χρονο μέσο της Λιβόρνο, Πιερμάριο Μοροζίνι, ο οποίος κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο στη διάρκεια του σημερινού αγώνα με την Πεσκάρα για τη Β΄ κατηγορία και άφησε την τελευταία πνοή του, με τα ιταλικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για ανακοπή.

Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα η Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να αναβάλλει όλες τις αναμετρήσεις για τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες για το Σαββατοκύριακο, ενώ η Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι σε όλα τα υπόλοιπα αθλητικά γεγονότα του Σαββατοκύριακου θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή.

«Κάναμε ό,τι ήταν δυνατό για να τον σώσουμε, αλλά δεν ανέκτησε ποτέ τις αισθήσεις του» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο γιατρός Λεονάρντο Παλόσκια, ενώ ένας άλλος γιατρός από το νοσοκομείο της Πεσκάρα, στο οποίο διακομίσθηκε ο άτυχος ποδοσφαιριστής, είπε ότι ο Μοροζίνι ήταν ήδη νεκρός, όταν έφτασε εκεί. Η είδηση για τον θάνατο του Μοροζίνι έρχεται περίπου ένα μήνα μετά την κατάρρευση του μέσου της Μπόλτον, Φαμπρίς Μουάμπα, στον αγώνα με την Τότεναμ για το Κύπελλο Αγγλίας, ωστόσο ο άσος των Γουόντερερς βρίσκεται πλέον σε διαδικασία ανάρρωσης.

Ο Μοροζίνι έπεσε στο έδαφος στο 31ο λεπτό του αγώνα, χωρίς να είναι κάποιος άλλος παίκτης κοντά του. Σηκώθηκε και έδειχνε σαστισμένος, ενώ στη συνέχεια κατέρρευσε εκ νέου, προτού μπουν στον αγωνιστικό χώρο γιατροί και στη συνέχεια ασθενοφόρο, προκειμένου να τον κρατήσουν στη ζωή. Ο αγώνας διεκόπη με τη Λιβόρνο να προηγείται 2-0 και ο Μοροζίνι διακομίσθηκε στο νοσοκομείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας Μίλαν-Τζένοα επρόκειτο να ανοίξει την «αυλαία» της 33ης αγωνιστικής του Καμπιονάτο. Αρχικά οι «ροσονέρι» έκαναν γνωστό ότι θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μοροζίνι, αλλά στη συνέχεια ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα πως η αναμέτρηση θα αναβληθεί μαζί με όλες τις υπόλοιπες αναμετρήσεις του Σαββατοκύριακο για τη Serie A και τη Serie B. Τότε υπήρξαν χειροκροτήματα από τον κόσμο, αλλά και μερικά σφυρίγματα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου