ΔΙΕΘΝΗ

Άρχισε η δίκη του 11χρονου δολοφόνου

άρχισε-η-δίκη-του-11χρονου-δολοφόνου-318911

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται ο εντεκάχρονος που άφησε άναυδη την κοινή γνώμη, όταν δολοφόνησε εν ψυχρώ την έγκυο σύζυγο του πατέρα του πριν από 3 χρόνια.

Η σκληρή αυτή δίκη που αποσπά το παγκόσμιο ενδιαφέρον ξεκίνησε χθες στις Η.Π.Α..

Ο Τζόρνταν Μπράουν ήταν θετός γιος της Κένζι Χουκ που είχε παντρευτεί τον πατέρα του. Η δεύτερη κόρη του θύματος, 4 ετών τότε, βγήκε από το σπίτι κλαίγοντας και ουρλιάζοντας πως η μαμά της ήταν νεκρή. Ο Τζόρνταν Μπράουν, το 2009, πυροβόλησε τη μητριά του με το κυνηγετικό όπλο που βρήκε μέσα στο σπίτι.

Οι Αρχές δήλωσαν ότι ο μικρός ένιωθε «τρομακτική ζήλια απέναντι στη μητριά του και του μωρού που κυοφορούσε». Και η πολιτική αγωγή επιμένει ότι ο μικρός ζήλευε τη νέα του μητέρα και τις δύο μικρές της κόρες, ενώ το παιδί που θα αποκτούσε με τον πατέρα του η Κένζι Χουκ ήταν αγόρι, γεγονός που τον έκανε να ζηλέψει ακόμη περισσότερο. Σημειωτέον ότι η άτυχη γυναίκα ήταν περίπου οκτώ μηνών έγκυος.

Ο πατέρας του αγοριού δήλωσε πως πρόκειται για κάτι «φρικτό» και ξέσπασε σε κλάματα μέσα στη δικαστική αίθουσα. Πιθανότατα το παιδί λόγω ηλικίας να μην αντιμετωπίσει άμεσα ποινικές κατηγορίες και να κληθεί να εκτίσει ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς αναστολή μόλις γίνει 21 ετών.

Ο Τζόρνταν τον περασμένο Μάιο είχε δηλώσει αθώος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου