ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ κάλεσαν τη Ρωσία να διαλευκάνει τον θάνατο του Μαγκνίτσκι

οι-ηπα-κάλεσαν-τη-ρωσία-να-διαλευκάνει-319132

Οι ΗΠΑ κάλεσαν για μία φορά ακόμη τη Ρωσία να διεξάγει επισταμένες έρευνες για τη διαλεύκανση των συνθηκών του θανάτου του νεαρού δικηγόρου Σεργκέι Μαγκνίτσκι, ο οποίος εργαζόταν σε δυτικό επενδυτικό κεφάλαιο και να τιμωρήσει τους ενόχους.

«Γνωρίζετε τη θέση μας: η έρευνα για τον θάνατο το Μαγκνίτσκι δεν έφθασε μακριά και δεν επέτρεψε να αποδοθεί δικαιοσύνη», τόνισε η εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ Βικτόρια Νιούλαντ, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Η Νιούλαντ εκλήθη να σχολιάσει την είδηση πως παύει η δίωξη της μίας εκ των δύο κατηγορουμένων, της ιατρού Λαρίσα Λιτβινόβα, η οποία κατηγορείται για τον θάνατο το 2009 του υπό κράτηση Μαγκνίτσκι σε φυλακές της Μόσχας, με πρόσχημα την παραγραφή του αδικήματος λόγω της αλλαγής του ποινικού κώδικα.

«Εξακολουθούμε να ζητούμε από τις ρωσικές αρχές να διεξάγουν μία εις βάθος έρευνα, να δικάσουν και να τιμωρήσουν τους υπεύθυνους του θανάτου του Μαγκνίτσκι.Προφανώς, δεν κινούμαστε ακόμη προς αυτήν την κατεύθυνση», πρόσθεσε η ίδια.

Ο Μαγκνίτσκι, ο οποίος εργαζόταν στη νομική υπηρεσία που προσέφερε συμβουλές στο επενδυτικό κεφάλαιο Hermitage Capital, υπέκυψε στις 16 Νοεμβρίου 2009 σε ηλικία 37 ετών, ενώ βρισκόταν υπό προσωρινή κράτηση επί 11 μήνες.

Zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου