ΔΙΕΘΝΗ

Απήγαγαν ομοεθνή τους και τον άφησαν να πεθάνει από την πείνα

απήγαγαν-ομοεθνή-τους-και-τον-άφησαν-ν-324187

Ειδεχθές έγκλημα διαπράχτηκε από οχτώ υπήκοους του Πακιστάν, οι οποίοι απήγαγαν έναν 17χρονο ομοεθνή τους, τον κρατούσαν όμηρο επί τρεις μήνες και τελικά τον άφησαν να πεθάνει από την πείνα -αν και είχαν μάλιστα παραλάβει και τα λύτρα που ζητούσαν! Η απαγωγή διήρκησε από τα τέλη Οκτωβρίου 2010 έως την 9-1-2011, όταν οι απαγωγείς τον εγκατέλειψαν σε περιοχή των Αγίων Αναργύρων, όπου τον βρήκαν οι συγγενείς του σε ένα παγκάκι, νεκρό.

Όπως προέκυψε ιατροδικαστικά ήταν υποσιτισμένος, αφού οι δράστες για να εκβιάζουν τους συγγενείς του στο Πακιστάν, δεν του έδιναν τροφή.

Η αστυνομία συνέλαβε έναν εκ των απαγωγέων, 24 ετών, ο οποίος διαπραγματεύονταν με τους συγγενείς του απαχθέντα την καταβολή των λύτρων για την απελευθέρωσή του και επιπλέον φρουρούσε τον 17χρονο κατά το διάστημα της κράτησής του.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι δράστες μετέφεραν τον 17χρονο, μαζί με άλλους παράνομους μετανάστες από το Πακιστάν στη χώρα μας και τον κρατούσαν παράνομα, απαιτώντας από τους συγγενείς του να τους καταβάλλουν το ποσό των 5.500 ευρώ για να τον απελευθερώσουν. Οι συγγενείς του θύματος κατέβαλαν το ποσό, όμως οι δράστες συνέχιζαν να τον κρατούν απαιτώντας και άλλα χρήματα. Βραδινές ώρες της 9-1-2011 οι δράστες επικοινώνησαν με τους συγγενείς του απαχθέντα για να τον παραλάβουν από την περιοχή των Αγίων Αναργύρων, όπου και τον βρήκαν οι συγγενείς του σε ένα παγκάκι νεκρό.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ αναζητούνται οι υπόλοιποι συνεργοί του

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου