ΔΙΕΘΝΗ

Νέες περικοπές ανακοίνωσε η Yahoo

νέες-περικοπές-ανακοίνωσε-η-yahoo-326577

Η εταιρία Yahoo πρόκειται να ανακοινώσει σήμερα την περικοπή έως και 2.000 θέσεων εργασίας καθώς αντιμετωπίζει μείωση εσόδων και αυξημένο ανταγωνισμό, αναφέρει δημοσίευμα.

Οι περικοπές αυτές είναι η κορυφή του παγόβουνου με περισσότερες μειώσεις να αναμένονται τους προσεχείς μήνες, μετέδωσε το μπλογκ All Things Digital επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Κατά το τέλος του περασμένου έτους, η Yahoo απασχολούσε περίπου 14.000 υπαλλήλους ύστερα από πολλές προηγούμενες περικοπές.

Τα έσοδα, κυρίως από τις διαφημίσεις, μειώνονται εδώ και αρκετά χρόνια, καθώς η εταιρία έχει χάσει μερίδιο της αγοράς εξαιτίας του ανταγωνισμού από την Google και το Facebook.

Το περασμένο φθινόπωρο, η επικεφαλής Κάρολ Μπαρτζ απολύθηκε ύστερα από δύο χρόνια θητείας στη συγκεκριμένη θέση. Ο πρώην διευθυντής της eBay, Σκοτ Τόμσον, είναι αυτή τη στιγμή επικεφαλής και επιφορτισμένος με το έργο της αύξησης των εσόδων της εταιρίας.

Μια από τις πρώτες του κινήσεις ήταν να μηνύσει το Facebook για παραβίαση πατέντας. Η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης απάντησε χθες Τρίτη με μήνυση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου