ΔΙΕΘΝΗ

Χαμός στην Ιρλανδία με το χαράτσι στα ακίνητα

χαμός-στην-ιρλανδία-με-το-χαράτσι-στα-α-328215

Ευρωπαϊκή «επιδημία» φαίνεται ότι έχει γίνει το χαράτσι στα ακίνητα. Και αυτό γιατί, δεν είναι μόνο οι Έλληνες που καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη, για να πληρώσουν τα… δημοσιονομικά σπασμένα, αλλά και άλλοι ευρωπαϊκοί λαοί.

Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε η επιβολή φόρου επί των ακινήτων στην Ιρλανδία. Αν και το ποσό που έπρεπε να πληρώσουν τα 1,6 εκατομμύρια νοικοκυριά ήταν 100 ευρώ ανά ιδιοκτησία, μόλις το 50% των πολιτών -σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης- κατέβαλε το «χαράτσι». Την ίδια ώρα χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν σε συλλαλητήριο την τελευταία ημέρα της προθεσμίας.

Ο φόρος που επέβαλε η ιρλανδική κυβέρνηση αποτελεί ένα από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά της στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το Συνεδριακό Κέντρο του Δουβλίνου, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η ετήσια Σύνοδος του κόμματος του πρωθυπουργού Έντα Κένι, Φίνε Γκάελ, φωνάζοντας ακόμη και υβριστικά συνθήματα εναντίον των προσερχόμενων συνέδρων.

Τα πνεύματα ήταν ιδιαίτερα οξυμένα και σε κάποια στιγμή οι διαδηλωτές επιχείρησαν να λιντσάρουν ένα άτομο που κατά λάθος θεώρησαν ότι ήταν ο αρμόδιος για τη συλλογή των φόρων υπουργός της κυβέρνησης. Ο άνθρωπος γλίτωσε, μετά από επέμβαση της αστυνομίας.

Το συγκεκριμένο χαράτσι έχει εξοργίσει τους Ιρλανδούς, καθώς στη χώρα δεν υπάρχει παράδοση φορολόγησης των ακινήτων.

star.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου