ΔΙΕΘΝΗ

Συμμορία από ξανθιές «υπεράνω υποψίας» απήγαγε άλλες ξανθιές!

συμμορία-από-ξανθιές-υπεράνω-υποψία-328618

Ομορφες, σπουδαγμένες και γλωσσομαθείς, μαζί με έναν άντρα ήταν ο φόβος και ο τρόμος για τις άλλες ξανθιές του Σάο Πάολο επί τρία χρόνια.

Η πιο… όμορφη συμμορία στα πρόσφατα χρονικά του εγκλήματος μάλλον αποτελεί πλέον παρελθόν, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αστυνομία του Σάο Πάολο.

Το Σαββατοκύριακο συνελήφθησαν τρεις γυναίκες και ένας άντρας στην βραζιλιάνικη πόλη, ενώ αναζητούνται άλλες τρεις κυρίες, όλες με ένα κοινό χαρακτηριστικό: είναι εμφανίσιμες, νέες και ξανθιές!

Επί τρία χρόνια, η συμμορία εφάρμοζε μία εντυπωσιακά απλή όσο και σατανική μέθοδο για να αποκομίζει εύκολα τα προς το ζην και… κάτι παραπάνω: Αναζητούσε σε ακριβά εμπορικά κέντρα ξανθιές πελάτισσες που να μοιάζουν αρκετά πλούσιες ώστε να έχουν μεγάλες πιστωτικές κάρτες.

Τις ακολουθούσαν στο πάρκινγκ, όπου και τις ακινητοποιούσαν υπό την απειλή όπλου. Στη συνέχεια, κάποιο από τα μέλη της συμμορίας, υποδυόταν ότι ήταν η αιχμάλωτη ξανθιά και αγόραζε κάθε είδους προϊόν με τις πιστωτικές του, από κινητά, i-pad και κάμερες μέχρι επώνυμα ρούχα, ώσπου να «γεμίσουν». Στο τέλος, παρέδιδαν τις κάρτες στο θύμα, έπαιρναν τα… ψώνια και αποχωρούσαν σαν «κυρίες». Τα τελευταία τρία χρόνια εκτιμάται ότι «έγδυσαν» τις κάρτες πάνω από 50 γυναικών στην περιοχή, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας στο Σάο Πάολο Ζοακίμ Ντίας Αλβες είπε στο διεθνές τμήμα του BBC ότι οι κυρίες της συμμορίας ήταν νέες, μεσοαστές και με αξιόλογη μόρφωση. «Μία ή δύο μιλάνε ξένες γλώσσες, ενώ υπάρχουν και μέλη με σπουδές στο εξωτερικό… Είναι πραγματικά ωραίες γυναίκες, καλοβαλμένες και με ωραίο ντύσιμο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρακτικές τους ήταν συνεχώς εξελισσόμενες, όπως φαίνεται από τα στοιχεία της αστυνομίας, καθώς είχαν ξεκινήσει με απλές διαρρήξεις σε συγκροτήματα ακριβών κατοικιών, μέχρις ότου το 2009 αποφάσισαν να στοχεύσουν στις… ξανθιές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου