ΔΙΕΘΝΗ

«Θα είμαι ένας διαφορετικός πρόεδρος» δηλώνει ο Σαρκοζί στο Paris Match

θα-είμαι-ένας-διαφορετικός-πρόεδρος-332341

Με τίτλο «θα είμαι ένας διαφορετικός πρόεδρος» ο Νικολά Σαρκοζί παραχώρησε συνέντευξη στο γαλλικό περιοδικό Paris Match, όπου αναγνώρισε αρετές και αδυναμίες, έκανε απολογισμό της πρώτης θητείας και έδωσε υποσχέσεις για τη δεύτερη. Εφόσον βεβαίως επανεκλεγεί.

Ζήτησε συγγνώμη για γκάφες που διέπραξε αρχικά και εξήγησε χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του τα οποία δυσαρέστησαν ορισμένους Γάλλους.

«Θα είμαι διαφορετικός. Ήδη θα έχω υπηρετήσει ως πρόεδρος για πέντε χρόνια και δεν επαναλαμβάνεις σφάλματα που έχεις ήδη διαπράξει» τόνισε.

Ο πρόεδρος ομολόγησε ότι συχνά στη διάρκεια της παραμονής του στο Μέγαρο των Ηλυσίων, συμπεριφερόταν «ως υπουργός».

Ως υπουργός χρειάζεται να αντιδράς και να ενεργείς με ταχύτητα, αλλά ως πρόεδρος χρειάζεται, πέρα από το να αντιδράς, το να μπορείς να είσαι σε θέση να κάνεις ένα βήμα πίσω και επίσης χρειάζεται να επιδεικνύεις σοβαρότητα κι επισημότητα, εξήγησε.

Αναφέρθηκε αναλυτικά στα γεγονότα της Τουλούζης, ενώ σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν είδε το επίμαχο βίντεο του Μερά, απάντησε ότι δεν το είδε, αλλά γνωρίζει σε γενικές γραμμές τι περιέχει. «Αυτό μου είναι αρκετό» εξήγησε.

Ο Σαρκοζί είπε ακόμαότι εάν κερδίσει τις εκλογές, θα επικεντρωθεί περισσότερο στην καθοδήγηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

«Δεν θα υπάρξουν νέες αυξήσεις φόρων. Ουδέποτε πίστευα στα μέτρα λιτότητας -τη μείωση των μισθών και των συντάξεων- τις οποίες αρνήθηκα» υπογράμμισε.

Τέλος, σε ερώτηση για το αν έχει υπάρξει ένας ευτυχισμένος άνθρωπος, με δεδομένα το διαζύγιο, το νέο γάμο, τη γέννηση ενός ακόμα παιδιού, τονίζει:

«Σαφώς και έχω υπάρξει ένας ευτυχισμένος άνθρωπος. Δεν πιστεύω ότι επειδή κάποιος γίνεται πρόεδρος πρέπει να πάψει να είναι άνθρωπος. Δεν ήθελα ποτέ να πω ψέματα ή να κοροϊδεψω. Ούτε με το διαζύγιο ούτε με τον γάμο. Αλλοι θα είχαν προτιμήσει να τα κρατήσουν μυστικά όλα αυτά. Όχι εγώ.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου