ΔΙΕΘΝΗ

Mυστηριώδης γυναίκα πίσω από τον μακελάρη της Τουλούζ

mυστηριώδης-γυναίκα-πίσω-από-τον-μακελ-337372

Η επιχείρηση «cherchez la femme» της γαλλικής αστυνομίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ποια είναι η γυναίκα που συνάντησε τον 24χρονο εκτελεστή στο Παρίσι λίγο πριν από το λουτρό αίματος στο σχολείο της Τουλούζ;

Ο άνθρωπος που φέρεται να ευθύνεται για τις επτά δολοφονίες στην Τουλούζ και τη Μοντομπάν έπεσε νεκρός μετά από 32 ώρες πολιορκίας. «Έπεσε από το παράθυρο πυροβολώντας» είπαν στην αρχή, στη συνέχεια αποδείχθηκε πως ο 24χρονος Μοχάμεντ Μεράχ σκοτώθηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι. Όπως σκοτώθηκαν οι τρεις στρατιωτικοί, οι ραβίνος και τρία παιδιά.

Από τη στιγμή που έληξε το θρίλερ στην Τουλούζ, ξεκίνησαν τα ερωτήματα: που είναι τα βίντεο που υποτίθεται πως τράβηξε ο δολοφόνος τη στιγμή που εκτελούσε τα θύματά του; Ο μακελάρης λέγεται ότι είχε κάμερα στον ώμο του τη στιγμή της επίθεσης και στο εβραϊκό σχολείο της πόλης.

Εκείνο που φαίνεται ότι προέχει για την αστυνομία τώρα, είναι να βρει μια γυναίκα. Εκείνη που φέρεται να είναι ο «σύνδεσμος» του Μεράχ στο Παρίσι. Οι αρχές πιστεύουν ότι ο 24χρονος βρισκόταν σε συνεχή επαφή με τη μυστηριώδη γυναίκα. Η οποία φέρεται να τον συνάντησε στο σιδηροδρομικό σταθμό Gare de l’Est του Παρισίου τη Δευτέρα, λίγες ώρες πριν το λουτρό αίματος στο εβραϊκό σχολείο της Τουλούζ.

Διαρρέουν μάλιστα ότι τη συζήτηση της γυναίκας με τον Μεράχ για τις δολοφονίες των τριών στρατιωτικών που είχαν προηγηθεί σε Τουλούζ και Μοντομπάν άκουσε ένας από τους επιβάτες του τρένου. Ενώ ένας άλλος φέρεται να ρώτησε τη γυναίκα: «μιλούσες με τον δολοφόνο της Τουλούζ;», αναφέρει η Daily Mail.

Και τα βίντεο με τις δολοφονίες που υποτίθεται ότι είχε ο Μεράχ; Η αστυνομία πιστεύει ότι ήδη τα έχει ανεβάσει στο ίντερνετ. Αλλά κανείς δεν τα έχει δει ακόμη. Από τις έρευνες στο διαμέρισμα όπου κρύφτηκε για σχεδόν δυο μέρες ο 24χρονος, η αστυνομία βρήκε σε μια τσάντα την κάμερα που είχε χρησιμοποιήσει ο δράστης και είδε "εξαιρετικά σαφείς" εικόνες από τις δολοφονίες.

Τη στιγμή της εκτέλεσης του πρώτου θύματος, ο Μεράχ είπε: «σκότωσες τα αδέρφια μου, θα σκοτώσω εσένα».Και όταν εκτελούσε τους άλλους δυο αλεξιπτωτιστές, τέσσερις μέρες μετά στη Μοντομπάν, φώναζε στα αραβικά «ο Θεός είναι μεγάλος».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου