ΔΙΕΘΝΗ

Περιμένοντας να παραδοθεί ο μακελάρης της Τουλούζ

περιμένοντας-να-παραδοθεί-ο-μακελάρη-338513

Σύμφωνα με πηγές της τοπικής αστυνομίας ο Μοχάμεντ Μεράχ δήλωσε πως προτίθεται να παραδοθεί «αργά το βράδυ». Οι αρχές επικοινωνούν διαρκώς μαζί του μέσω κινητού τηλεφώνου που του έχουν δώσει οι ίδιες και προσπαθούν να αποφύγουν νέα αιματοχυσία με τον ένοπλο άνδρα.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγελέα της Γαλλίας ο δράστης έχει δημοσιεύσει ένα βίντεο με φρικιαστικές εικόνες από τα εγκλήματα που διέπραξε στο διαδίκτυο, χωρίς ωστόσο να έχει εντοπιστεί ακόμα το υλικό.

Αργά το βράδυ, στην περιοχή όπου βρίσκεται το διαμέρισμα του Μοχάμεντ Μέραχ, σημειώθηκαν τρεις εκκωφαντικές εκρήξεις. Πρόκειται για ενέργεια των αστυνομικών αρχών, που πολιορκούν την κατοικία του Μέραχ. Ο εκφοβισμός ήταν ο στόχος των εκρήξεων, σύμφωνα με δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών.

Ο Γάλλος υπουργός, Πιέρ Ενρί Μπραντέτ, εξήγησε στο Ρόιτερς πως οι τρεις εκκωφαντικές εκρήξεις που σημειώθηκαν, αποσκοπούσαν στο να τον εκφοβίσουν και όχι στο να τον εξαναγκάσουν να εγκαταλείψει το διαμέρισμα του.

"Πρόκειται για κινήσεις εκφοβισμού του ένοπλου, ο οποίος φαίνεται πως έχει αλλάξει γνώμη και δεν θέλει να παραδοθεί" δήλωσε ο Μπραντέτ στο Ρόιτερς .

Νωρίτερα ο αντιδήμαρχος της Τουλούζης και πηγή της αστυνομίας είχαν πει πως είχε αρχίσει επιθεση από την πευρά της ασυτνομίας , τα μέλη της οποιας επιχείρησαν να εισβάλλουν στο διαμέρισμα του υποπτου.

Ο Νικολά Σαρκοζί που βρέθηκε μαζί με τον Φρανσουά Ολάντ στην περιοχή όπου πραγματοποιούνται οι διαπραγματεύσεις και αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα στους Γάλλους πολίτες το απόγευμα.

Οι συνομιλίες που είχαν διακοπεί προσωρινά μεταξύ των διαπραγματευτών της αστυνομίας και του υπόπτου άρχισαν ξανά αργά το μεσημέρι.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν είχε ανακοινώσει πως ο ύποπτος είχε πει ότι θα παραδοθεί σήμερα το απόγευμα. Σύμφωνα με δημοσιογράφο της Le Monde, ο ένοπλος είχε δήλωσε ότι προτίθεται να παραδοθεί γύρω στις 2-2.30 μ.μ. (τοπική ώρα, 3-3.30 ώρα Ελλάδας). Το Associated Press μεταδίδει ότι οι γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας ετοιμάζουν έφοδο σε περίπτωση που ο ύποπτος δεν παραδοθεί.

Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά σε ανταλλαγή πυρών, ενώ στο σημείο είχε μεταβεί και ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν.

Σημειώνεται ότι η μητέρα του ύποπτου, ο αδελφός του και η σύντροφος βρίσκονται επίσης υπό κράτηση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν εκρηκτικά στο αυτοκίνητο ενός εκ των αδερφών του.

Την ίδια στιγμή που ξεκίνησε στον στρατώνα της Τουλούζ η τελετή για τη μνήμη των στρατιωτών που σκότωσε την περασμένη εβδομάδα ο Mohamed Merah, αστυνομικές πηγές που επικαλούνται γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν πως ο δράστης ετοιμαζόταν να διαπράξει και νέο έγκλημα τις επόμενες μέρες.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου