ΔΙΕΘΝΗ

Έφοδος της Αστυνομίας στο διαμέρισμα του εκτελεστή της Τουλούζ

έφοδος-της-αστυνομίας-στο-διαμέρισμα-338603

Τρεις εκρήξεις ακούστηκαν λίγο μετά τις 00:40 τα ξημερώματα της Πέμπτης, ώρα Ελλάδος, στη συνοικία Κρουά-Ντοράντ της Τουλούζ όπου ένας άνδρας βρίσκεται περικυκλωμένος από την Αστυνομία για πάνω από 24 ώρες, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Ο αντιδήμαρχος της πόλης επιβεβαίωσε την έφοδο της Αστυνομίας στο διαμέρισμα, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την έκβαση της επιχείρησης.

«Οι διαπραγματεύσεις τελείωσαν και η έφοδος ξεκίνησε», τόνισε ο Jean-Pierre μιλώντας στη γαλλική τηλεόραση.

Ο 23χρονος Mohamed Merah θεωρείται ο βασικός ύποπτος για τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων στο εβραϊκό σχολείο, Οζάρ Χατοράχ, τη Δευτέρα και τριών στρατιωτών αφρικανικής καταγωγής την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Αστυνομία βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις μαζί του για πάρα πολλές ώρες μέσω ενδοεπικοινωνίας και σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία έχει παραδεχτεί τις διασυνδέσεις του με την Αλ Κάιντα.

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας επανέλαβε νωρίτερα το βράδυ πως ο 24χρονος είναι βαριά οπλισμένος, έχοντας στην κατοχή του ένα καλάσνικοφ και ένα ούζι και δεν είναι διατεθειμένος να παραδοθεί.

Ζοugla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου