ΔΙΕΘΝΗ

Θρίλερ με την σύλληψη του υπόπτου στην Τουλούζη

θρίλερ-με-την-σύλληψη-του-υπόπτου-στην-339171

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση ομηρείας του 24χρονου υπόπτου για το μακελειό στο εβραϊκό κολέγιο και τους φόνους Γάλλων στρατιωτών στην Μοντομπάν.

Ο υπουργός Εσωτερικών διαψεύδει ότι έχει συλληφθεί ο Μοχάμεντ Μέραχ ενώ όλα τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν νωρίτερα ότι έληξε η ομηρεία του και ο άνδρας – ο οποίος από τα ξημερώματα είχε οχυρωθεί οπλισμένος σε ένα διαμέρισμα της Τουλούζης – συνελήφθη από την αστυνομία.

"Ο Κλοντ Γκεάν διαψεύδει τη σύλληψη του υπόπτου", είπε ο εκπρόσωπος του υπουργού, Πιερ-Ανρί Μπραντ και τόνισε ότι ο 24χρονος παραμένει ταμπουρωμένος σε ένα διαμέρισμα, περικυκλωμένος από την αστυνομία.

Στο μεταξύ, από αστυνομική πηγή έγινε γνωστό ότι βρέθηκαν εκρηκτικά στο αυτοκίνητο ενός από τους αδελφούς του Μοχάμεντ Μέραχ, ο οποίος συνελήφθη σήμερα το πρωί.

Ο δράστης θα ξαναχτυπούσε

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί υποστήριξε σήμερα, μιλώντας σε εκπροσώπους θρησκευτικών κοινοτήτων στην Τουλούζη, ότι ο δράστης των επτά φόνων στη νοτιοδυτική Γαλλία "είχε ήδη ένα σχέδιο για να σκοτώσει" και άλλα άτομα και με βάση το σχέδιο αυτό θα προχωρούσε σε νέες δολοφονίες "σήμερα το πρωί".

Ο Μοχάμεντ Μεράχ, 24 ετών και Αλγερινής καταγωγής, είναι από τα ξημερώματα ταμπουρωμενος με βαρύ οπλισμό σε ένα διαμέρισμα στην Τουλούζη και θεωρείται ο δράστης των επιθέσεων σε Τουλούζη και Μοντομπάν , με θύματα τρία παιδιά, τρεις στρατιώτες και έναν ραββίνο. Ο ίδιος είπε ότι ανήκει στην Αλ Κάιντα και σκότωσε τους Εβραίους για "να πάρει εκδίκηση για τα παιδιά των Παλαιστινίων που σκοτώνονται στην Λωρίδα της Γάζας" από το Ισραήλ, ενώ τους στρατιώτες -ομόθρησκούς του μουσουλμάνους- εξαιτίας της παρουσίας του γαλλικού στρατού στο Αφγανιστάν.

Ο Γάλλος πρόεδρος βρίσκεται ήδη στην Τουλούζη και αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα σύντομα.

Από τις 03:00 τοπική ώρα (04:00 ώρα Ελλάδος) βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της επίλεκτης μονάδας RAID της γαλλικής αστυνομίας , η οποία έχει περικυκλώσει το κτίριο στο οποίο είχε οχυρωθεί ο ύποπτος .

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός εσωτερικών Κλοντ Γκεάν, η εντολή για την έφοδο του δόθηκε στις τρείς και δέκα τα χαράματα. Με το που κτύπησαν όμως την πόρτα του διαμερίσματος, οι αστυνομικοί αντιμετώπισαν καταιγισμό πυρών μέσα από την πόρτα, με συνέπεια τον τραυματισμό τριών εξ αυτών.

Έτσι ξεκίνησε η πολύωρη διαπραγμάτευση. Ο Μεράχ υποσχέθηκε ότι πρώτα θα μιλήσει για τις πράξει του και στη συνέχεια θα παραδοθεί το απόγευμα .

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου