ΔΙΕΘΝΗ

Ενός λεπτού σιγή στα γαλλικά σχολεία για το φονικό στην Τουλούζη

ενός-λεπτού-σιγή-στα-γαλλικά-σχολεία-γ-340478

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε σήμερα γύρω στις 11:00 (τοπική ώρα, 12:00 ώρα Ελλάδας) στα σχολικά ιδρύματα της Γαλλίας, έπειτα από απόφαση του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, ως φόρος τιμής στα τρία παιδιά και τον καθηγητή που σκοτώθηκαν χθες Δευτέρα σε ένα εβραϊκό σχολείο της Τουλούζης.

Ο Σαρκοζί ήταν παρών στη σχετική τελετή που οργανώθηκε στο κολέγιο Φρανσουά Κουπερέν, στο κέντρο του Παρισιού, δύο βήματα από το Μνημείο του Ολοκαυτώματος.

Ο Σαρκοζί πήρε για λίγο το λόγο ενώπιον των μαθητών για να επαναλάβει ότι θα γίνουν τα πάντα για να βρεθεί ο δολοφόνος, που είναι πιθανόν το ίδιο πρόσωπο που δολοφόνησε τρεις στρατιωτικούς κατά τις δέκα τελευταίες ημέρες στην περιοχή της Τουλούζης.

«Είναι κατ’ αρχάς μια στιγμή περισυλλογής, μετά ίσως η ευκαιρία να αναλογιστεί κανείς αυτό το δράμα, αυτά τα ζητήματα της ανασφάλειας, την εξέλιξη της κοινωνίας», είχε σχολιάσει λίγο νωρίτερα ο υπουργός Εθνικής Παιδείας Λικ Σατέλ. «Απλώς αφήνεται η παιδαγωγική ελευθερία σε κάθε ίδρυμα, σε κάθε διδάσκοντα που, ανάλογα με τους μαθητές του, θα καθορίσει τον καλύτερο τρόπο για να εκφράσει αυτή τη στιγμή περισυλλογή» .

Σύμφωνα με τον υπουργό, «όταν επιτίθεσαι σ’ ένα σχολείο, επιτίθεσαι σ’ ένα θεσμό. Σήμερα το σχολείο είναι αναμφίβολα η τελευταία ενσάρκωση των θεσμών, των αξιών της Δημοκρατίας» .

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου