ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Επεισόδια και συλλήψεις έξω από το κανάλι NTV

ρωσία-επεισόδια-και-συλλήψεις-έξω-από-341877

Διαμαρτυρίες για εκπομπή που έκανε λόγο περί «διαδηλωτών πρακτόρων» Δεκάδες συγκεντρωμένων έξω από τα κεντρικά του τηλεοπτικού NTV στη Μόσχα συνέλαβε η αστυνομία, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας μετά από εκπομπή του φιλοκυβερνητικού καναλιού που παρουσίαζε ως «πληρωμένους πράκτορες» τους διαδηλωτές κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν την Κυριακή έξω από το κανάλι, φωνάζοντας συνθήματα όπως «ντροπή στο NTV» και «Μία Ρωσία χωρίς τον Πούτιν».

Οι συγκεντρωμένοι αντιδρούσαν στη γενικότερη στάση του φιλοκυβερνητικού καναλιού και ιδιαίτερα στην πρόσφατη ειδική εκπομπή του «Ανατομία μίας Διαδήλωσης». Η εκπομπή υποστήριζε ότι οι διοργανωτές των διαδηλώσεων κατά του Πούτιν πριν τις πρόσφατες εκλογές ήταν πληρωμένοι.

Στη συγκέντρωση πήραν μέρος περίπου 500 άτομα, και υπό κράτησαν τέθηκαν τουλάχιστον 100, σύμφωνα με την αστυνομία. «Τα σημαντικότερα όπλα του Πούτιν είναι τα ψέματα και η προπαγάνδα, εξίσου σημαντικά για την προστασία του όσο και τα γκλομπ της αστυνομίας» είπε ο πρώην πρωθυπουργός Μπόρις Νέμτσοβ, παρών στη συγκέντρωση, λίγο προτού τεθεί υπό κράτηση.

Ανάμεσα σε αυτούς που συνελήφθησαν ήταν και ο Σεργκέι Ουντάλτσοφ, γνωστή προσωπικότητα της αντιπολίτευσης που έχει ήδη τεθεί υπό κράτηση δύο φορές αυτό το μήνα μετά από συμμετοχή του σε διαμαρτυρίες.

Η εν λόγω εκπομπή μεταδόθηκε την Πέμπτη και είχε προκαλέσει κύματα οργής στους κόλπους της αντιπολίτευσης, εκκλήσεις για μποϊκοτάζ του καναλιού και κριτική ακόμη και από δημοσιογράφους του ίδιου του NTV. Ωστόσο, το κανάλι σκοπεύει να μεταδώσει σε επανάληψη την εκπομπή την ερχόμενη εβδομάδα «μετά από απαίτηση του κοινού», όπως αναφέρει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου