ΔΙΕΘΝΗ

Τραγωδία με μαθητές στην Ελβετία – 28 νεκροί

τραγωδία-με-μαθητές-στην-ελβετία-28-νε-344870

Τραγικό θάνατο βρήκαν το βράδυ της Τρίτης 28 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους παιδιά, σε σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σε περιοχή της Ελβετίας κοντά στα σύνορα με την Ιταλία.

Όπως μεταδίδει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ένα λεωφορείο με 52 επιβάτες, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, εξετράπη από την πορεία του, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί σε τοίχο μέσα σε τούνελ στην περιοχή του Βαλέ.

Το όχημα, το οποίο έφερε βελγικές πινακίδες, ήταν γεμάτο μαθητές, οι οποίοι επέστρεφαν από διακοπές σε ορεινό τουριστικό θέατρο της Ελβετίας (Βαλ ντ’ Ανιβιέρ). Το λεωφορείο κατευθυνόταν προς την περιοχή Σιόν, όταν προσέκρουσε σε τοίχο σήραγγας της Ε.Ο. μεταξύ της ανατολικής και της δυτικής εξόδου της πόλης Σιέρε.

«H πρόσκρουση ήταν τόσο σφοδρή, που ο οδηγός και ο συνοδηγός σκοτώθηκαν ακαριαία» ανέφερε εκπρόσωπος της Aστυνομίας.

Εικόνες από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία δείχνουν το μπροστινό μέρος του λεωφορείου να έχει μετατραπεί σε άμορφη μάζα σιδερικών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών των Βρυξελλών, Didier Reynders, ανάμεσα στους 28 νεκρούς βρίσκονται 22 παιδιά «η πλειονότητα των οποίων ήταν ηλικίας περίπου 12 ετών».

«Προσπαθούμε ακόμα να διαπιστώσουμε την ταυτότητα των θυμάτων και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τροχαίο», τόνισε.

«Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά. Μέσα στο τούνελ υπήρχαν τρία λεωφορεία, ωστόσο μόνο ένα ενεπλάκη στο ατύχημα χωρίς να υπάρχει καμία επαφή με άλλο όχημα. Το λεωφορείο προσέκρουσε στον τοίχο του τούνελ», πρόσθεσε.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες πως αρκετά από τα τραυματισμένα παιδιά μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα σε νοσοκομεία της Λωζάννης, της Βέρνης και άλλων ελβετικών πόλεων.

Άμεση η κινητοποίηση των σωστικών συνεργείων

Από την πρώτη στιγμή που γνωστοποιήθηκε πως ένα λεωφορείο γεμάτο μαθητές προσέκρουσε μέσα στη σήραγγα, κινητοποιήθηκε ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός της Ελβετίας. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, σε συνδυασμό με δεκάδες ασθενοφόρα, έσπευσαν στο σημείο, προκειμένου να φροντίσουν τους τραυματίες.

Σύμφωνα με τις γαλλικές εφημερίδες «Le Monde» και «Le figaro», περισσότερα από 200 μέλη σωστικών συνεργείων συμμετείχαν στην επιχείρηση, την ίδια στιγμή που δυνάμεις της αστυνομίας είχαν προχωρήσει σε αποκλεισμό της περιοχής.

Η ιταλική «La Repubblica» αναφέρει πως ο συνολικός αριθμός των τραυματιών ανέρχεται στους 24.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας πρόσθεσε πως τα παιδιά που επέβαιναν στο λεωφορείο ήταν από τα χωριά Λόμελ και Χέβερλι του Βελγίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου