ΔΙΕΘΝΗ

Μ. Ομπάμα: Το θέμα δεν είναι “αν” αλλά “πότε” θα πέσει το καθεστώς Άσαντ

μ-ομπάμα-το-θέμα-δεν-είναι-αν-αλλά-π-355528

Το θέμα δεν είναι "αν", αλλά "πότε" θα πέσει το καθεστώς του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε σημερινή του συνέντευξη στο περιοδικό "The Atlantic".

"Εκτιμούμε ότι οι ημέρες του (προέδρου Άσαντ) είναι μετρημένες. Το θέμα δεν είναι αν, αλλά το πότε" θα πέσει το καθεστώς, δήλωσε ο Ομπάμα, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι η κατάσταση στη Συρία είναι διαφορετική από εκείνη στη Λιβύη πριν από την πτώση του Μουάμαρ Καντάφι.

"(Η κατάσταση) είναι πιο δύσκολη καθώς η Συρία είναι μία χώρα πολύ μεγαλύτερη, πιο σύνθετη και πιο περίπλοκη", πρόσθεσε ο Ομπάμα επισημαίνοντας ότι η συριακή αντιπολίτευση είναι "ιδιαίτερα διχασμένη".

Μπροστά στην αντίθεση της Κίνας και της Ρωσίας σε μία απόφαση του ΟΗΕ που θα καταδικάζει τη βίαιη καταστολή στη Συρία, ο Ομπάμα εξήγησε ότι σε συνεργασία με την υπόλοιπη διεθνή κοινότητα οι ΗΠΑ προσπαθούν να εφαρμόσουν μια σειρά από στρατηγικής για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πολίτες της Συρίας.

Αυτή η στρατηγική "ενδέχεται επίσης να επιταχύνει μία μετάβαση προς ένα σταθερό και αντιπροσωπευτικό συριακό κράτος", κατέληξε ο αμερικανός πρόεδρος

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου