ΔΙΕΘΝΗ

Η αιματοχυσία συνεχίζεται

η-αιματοχυσία-συνεχίζεται-359759

Τουλάχιστον 15 αντάρτες που φέρονται να σχετίζονταν με την αλ Κάιντα σκοτώθηκαν χθες σε σφοδρές μάχες με το στρατό στη νότια Υεμένη, μετέδωσαν ΜΜΕ στη χώρα.

Οι σφοδρότερες μάχες αναφέρθηκαν στο βόρειο και ανατολικό τμήμα της Ζιντζιμπάρ, πρωτεύουσας της νότιας επαρχίας Αμπιάν, ανέφερε ο υεμενίτικος ειδησεογραφικός ιστότοπος Mareb Press, επικαλούμενος αυτόπτες μάρτυρες. Δεν υπάρχουν μέχρι τώρα πληροφορίες για απώλειες στις τάξεις του στρατού.

Μαχητές που πρόσκεινται στην αλ Κάιντα έστηναν οδοφράγματα στις εισόδους της Ζιντζιμπάρ υπό το φόβο νέων επιθέσεων του στρατού, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο νέος πρόεδρος της Υεμένης Αμπντ Ράμπου Μανσούρ Χάντι δεσμεύτηκε στην ομιλία του το Σάββατο στην διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του να πατάξει την αλ Κάιντα, κάτι που χαρακτήρισε «θρησκευτικό και εθνικό καθήκον» του.

Λίγες ώρες αφότου ο Χάντι ορκίστηκε στη Σαναά, αυτοκίνητο-βόμβα εξερράγη έξω από ένα προεδρικό κτιριακό συγκρότημα στη νότια πόλη Μουκάλα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 26 άνθρωποι.

Χθες εξάλλου δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μάχες ανάμεσα σε άνδρες του στρατού και εξεγερμένους στην πόλη Ρανταά, στην κεντρική Υεμένη. Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στην ίδια μάχη, σύμφωνα με τον Mareb Press. Ο ένας νεκρός ήταν στρατιώτης και ο δεύτερος ένας ύποπτος για την κλοπή ενός όπλου.

Μια ομάδα ένοπλων που φέρονται να συνδέονται με την αλ Κάιντα είχε καταλάβει τη Ρανταά τον Ιανουάριο, ωστόσο κατόπιν αποχώρησε από αυτή μετά από την μεσολάβηση φυλών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου