ΔΙΕΘΝΗ

Ολοκληρώθηκε η κατεδάφιση του σπιτιού του μπιν Λάντεν

ολοκληρώθηκε-η-κατεδάφιση-του-σπιτιο-359916

Ολοκληρώθηκε η κατεδάφιση του σπιτιού του μπιν Λάντεν

Το σπίτι όπου διέμενε ο Οσάμα μπιν Λάντεν στο Πακιστάν και όπου σκοτώθηκε πέρυσι τον Μάιο από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις ισοπεδώθηκε σήμερα από τις πακιστανικές δυνάμεις ασφαλείας.

Η κατεδάφιση του κτηρίου ξεκίνησε το Σάββατο και ολοκληρώθηκε την Κυριακή.

Ο μπιν Λάντεν σκοτώθηκε στις 2 Μαΐου του 2011 στο Αμποταμπάντ σε νυχτερινή επιδρομή του αμερικανικού στρατού, που εξόργισε τις Αρχές του Πακιστάν, γιατί δεν είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων.

«Η διαδικασία της κατεδάφισης του συγκροτήματος ολοκληρώθηκε απόψε» είπε ένας αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, καθώς δεν είχε πάρει έγκριση για να μιλήσει στον Τύπο.

«Όλο το κτίριο ισοπεδώθηκε. Μας χρειάστηκε λίγος χρόνος γιατί η κατεδάφιση και η απομάκρυνση των μπαζών γίνονταν ταυτόχρονα» πρόσθεσε. Οι λόγοι για τους οποίους οι Αρχές αποφάσισαν να γκρεμίσουν το σπίτι δεν έχουν διευκρινιστεί.

Μετά τον θάνατο του μπιν Λάντεν πολλοί κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονταν για τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί και αρκετοί υποστήριζαν ότι ήταν προτιμότερο να κατεδαφιστεί το συγκρότημα για να συνεχίσουν ομαλά τη ζωή τους.

Zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου