ΔΙΕΘΝΗ

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός στην Αϊτή

παραιτήθηκε-ο-πρωθυπουργός-στην-αϊτή-360897

Την παραίτησή του στον πρόεδρο της Αϊτής, Michel Martelly, υπέβαλλε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός, Garry Conille, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC. Η συγκεκριμένη εξέλιξη αναμένεται να δημιουργήσει εκ νέου προβλήματα στο πρόγραμμα ανοικοδόμησης της χώρας η οποία πλήττεται ακόμα από τις συνέπειες του καταστροφικού σεισμού που είχε σημειωθεί τον Ιανουάριο του 2010.

Ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός επί προεδρία Martelly μετά την απόρριψη των δύο προηγούμενων προτάσεων του ισχυρού άνδρα του νησιού της Καραϊβικής. Τις τελευταίες ημέρες επικρατούσε ένταση στους κόλπους της κυβέρνησης, λόγω των διαφωνιών που είχαν προκύψει μεταξύ του πρωθυπουργού και αρκετών υπουργών.

«Θεωρώ ότι είμαι υποχρεωμένος να σας υποβάλω την παραίτησή μου», επισημαίνεται στην επιστολή.«Έχουν παρατηρηθεί επαναλαμβανόμενες κρίσεις ανάμεσα στη Βουλή, τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της χώρας», είχε επισημάνει από την πλευρά του ο Mariano Fernandez, ειδικός απεσταλμένος του Ο.Η.Ε. στην Αϊτή.

Ένα από τα ζητήματα που προκάλεσαν τριγμούς στην έτσι κι αλλιώς εύθραυστη ισορροπία ανάμεσα στα κυβερνητικά στελέχη ήταν η εθνικότητα των υπουργών. Αρκετοί από αυτούς προέρχονταν από το εξωτερικό και υπήρχε η υποψία πως διατηρούσαν διπλή υπηκοότητα κάτι το οποίο απαγορεύεται από το Σύνταγμα

Zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου