Φινλανδικές «αταξίες» του Όλι Ρεν

Τελευταία ενημέρωση: 2012-02-24, 18:04:41
Φινλανδικές «αταξίες» του Όλι Ρεν

Άκρως καυστικό είναι το ρεπορτάζ της ιταλικής εφημερίδας Κοριέρε Ντέλα Σέρα, στο οποίο καταγγέλλεται ότι ο Όλι Ρεν προχώρησε σε επιλεκτική ενημέρωση έξι μόλις δημοσιογράφων «στην σάουνα που διατίθεται στα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, «ο Ρεν είχε ζητήσει από τους έξι δημοσιογράφους, που εκπροσωπούν ισάριθμα γνωστά μέσα ενημέρωσης, να προσπαθήσουν να μην διαρρεύσει η είδηση της συνάντησης, από την στιγμή που αφορούσε αποκλειστικά την οικονομική κρίση της Γηραιάς Ηπείρου. Το ότι, όμως, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι διαπιστευμένοι πάνω από χίλιοι δημοσιογράφοι, σίγουρα δεν βοήθησε, το μυστικό δεν μπορούσε να κρατήσει πολύ».Κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, Γερμανίδα δημοσιογράφος ρώτησε τον επίτροπο αρμόδιο για οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις «αν εννοεί να επεκτείνει και στις γυναίκες τις αποκλειστικές του αυτές επαφές με τα μέσα ενημέρωσης». Όπως εξηγεί η Κοριέρε Ντέλα Σέρα, ο εκπρόσωπος απάντησε γενικόλογα, ότι «είναι πάντα ανοικτός προς τον Τύπο» και στην συνέχεια πέρασε, γρήγορα στις στατιστικές και οικονομικές προβλέψεις.

Η ιταλική εφημερίδα, ρώτησε τον Ισπανό εκπρόσωπο Τύπου του Ρεν, αν, για την ασυνήθιστη αυτή ενημέρωση των λειτουργών του τύπου είχε προβλεφθεί ειδικό dress code (κώδικας ενδυμασίας) και εκείνος απάντησε με εμφανή αμηχανία ότι «μάλλον δεν θα έπρεπε να δοθούν άλλες λεπτομέρειες επί του θέματος διότι όλοι γνωρίζουν τις φινλανδικές συνήθειες».

 

Zougla.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
8
=