ΔΙΕΘΝΗ

Εκατοντάδες πολίτες θα εκφράσουν, σε Μελβούρνη και Σίδνεϊ ,την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα

εκατοντάδες-πολίτες-θα-εκφράσουν-σε-μ-361636

Το ενδιαφέρον όλης της Αυστραλίας στρέφεται στους Έλληνες αυτό το Σαββατοκύριακο, όχι μόνο με αφορμή τα Ελληνικά Φεστιβάλ που διεξάγονται σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη, αλλά λόγω και των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων στο αυστραλιανό πολιτικό σκηνικό.

Σε λιγότερο από ένα 48ωρο από την ψηφοφορία, που θα κρίνει την θέση του πρωθυπουργού της χώρας, η Τζούλια Γκίλαρντ θα βρεθεί στο «Γλέντι» του φεστιβάλ «Αντίποδες» στο Λόνσντεϊλ Στριτ. Εκεί θα είναι και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τόνι ‘Αμποτ, που «τρίβει» τα χέρια του από τους απίστευτους δημόσιους διαπληκτισμούς μεταξύ της πρωθυπουργού και του πρώην πρωθυπουργού Κέβιν Ραντ, που διεκδικεί τη θέση της.

Θα είναι επίσης πολλοί υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι και τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης αφού θα θέλουν να καταγράψουν την τελευταία δημόσια εμφάνιση της πρωθυπουργού, αλλά και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης πριν την κρίσιμη ψηφοφορία της Δευτέρας.

Θα είναι φυσικά και δεκάδες χιλιάδες ομογενείς, όχι μόνο για να δουν την πολιτική ηγεσία της Αυστραλίας, αλλά και για να απολαύσουν την συναυλία του Παντελή Θαλασσινού αλλά και δεκάδες ομογενείς καλλιτέχνες και συγκροτήματα.

Την ίδια ώρα που θα διεξάγεται το «Γλέντι» στο Λόνσντεϊλ Στριτ θα γίνεται και το «Γλέντι» στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ του Σίδνεϊ στο Ντάρλιγκ Χάρμπορ. Εκτιμάται ότι φέτος οι δυο εκδηλώσεις θα πάρουν και την μορφή αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό.

Ήδη, ο «Νέος Κόσμος» της Πέμπτης κυκλοφόρησε με ένα εντυπωσιακό εξώφυλλο στην αγγλική με τίτλο “I Believe in Greece” («Πιστεύω στην Ελλάδα») και μοιράζει χιλιάδες αφίσες και αυτοκόλλητα με το ίδιο σύνθημα.

Στον χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει και ένα τεράστιο πανό με σύνθημα «We support Greece» (Στηρίζουμε την Ελλάδα) ενώ η Κοινότητα θα μοιράσει και πολυάριθμες κονκάρδες με το ίδιο σύνθημα στους Αυστραλούς πολιτικούς και τους επισκέπτες του φέστιβάλ.

Το «Ελληνικό Γλέντι» του Σίδνεϊ φέτος διεξάγεται υπό το κλίμα ομαλότητας που επήλθε στους κόλπους της οργανωμένης Ομογένειας, μετά την επανένταξη πέρυσι της Κοινότητας Σίδνεϊ στην Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου