ΔΙΕΘΝΗ

Αλαμπάμα: 9χρονο κορίτσι οδηγήθηκε στο θάνατο γιατί έφαγε μια σοκολάτα

αλαμπάμα-9χρονο-κορίτσι-οδηγήθηκε-στο-362010

Η βαρβαρότητα της μητριάς και της γιαγιάς της σκότωσε τη μικρή Σαβάνα Χάρντιν Η μητριά και η γιαγιά ενός 9χρονου κοριτσιού στο Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα, στις ΗΠΑ, το τιμώρησαν βάζοντας το να τρέχει μέχρι… θανάτου, επειδή «τόλμησε»να φάει στα κρυφά μια σοκολάτα.

Η 27χρονη μητριά Τζέσικα Μέι Χάρντιν και η γιαγιά της, η 46χρονη Τζόις Χάρντιν Γκάραρντ έβαλαν την άτυχη Σαβάνα Χάρντιν να τρέξει γύρω από το σπίτι τους για περισσότερες από 3,5 ώρες μέχρι που το νεαρό κορίτσι έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε κάτω θανάσιμα εξαντλημένο.

Η μητριά της Σαβάνα κάλεσε την αστυνομία και τους είπε ότι η μικρή είχε πάθει κάποιου είδους κρίση επιληψίας και δεν αντιδρούσε, μέχρι που οι γιατροί στο παιδικό νοσοκομείο του Μπέρμιγχαμ διαπίστωσαν απλώς τον θάνατο της από αφυδάτωση, ενώ είχε πολύ χαμηλά επίπεδα νατρίου στον οργανισμό της.

Όπως αναφέρει ο Ρότζερ Σίμπσον, γείτονας της οικογένειας και μάρτυρας της σκηνής, όλα ξεκίνησαν την περασμένη Κυριακή, λίγο πριν τις 4.00 το απόγευμα, όταν είδε την μικρή να τρέχει γύρω από το σπίτι της χωρίς ωστόσο να θεωρήσει αρχικά ότι συνέβαινε κάτι το περίεργο. Τις υποψίες του πως κάτι δεν πήγαινε καλά όμως τις κίνησαν οι φωνές των δυο γυναικών προς την 9χρονη, ότι «δεν επιτρέπεται να σταματήσει να τρέχει, ως τιμωρία για το ψέμα που είχε πει προ ολίγου». Το τραγικό της υπόθεσης είναι ο λόγος της τιμωρίας: επειδή το κορίτσι είχε φάει χωρίς άδεια μια πλάκα σοκολάτας.

Η θετή μητέρα, η οποία έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για ψυχολογική ασθένεια (διπολική διαταραχή) αλλά και για αλκοολισμό, αρνείται τις κατηγορίες. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι ο πατέρας της μικρής είχε καταθέσει, πριν δυο χρόνια, αίτηση διαζυγίου από την Τζέσικα Μέι επικαλούμενος το γεγονός ότι πάσχει από διπολική διαταραχή, αλλά στην πορεία αναίρεσε, άγνωστο γιατί, την αίτησή του

tovima.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου