ΔΙΕΘΝΗ

Γεννήθηκε με την καρδιά έξω από το σώμα του και έζησε

γεννήθηκε-με-την-καρδιά-έξω-από-το-σώμα-363424

Όταν ο Ryan Marquiss γεννήθηκε με τη καρδιά του να βρίσκεται εκτός του μικρού του σώματος, οι γιατροί δεν περίμεναν να επιζήσει.

Πρόκειται για ένα πολύ σπάνιο σύνδρομο, όπου συνήθως τα μωρά φεύγουν από τη ζωή μέσα σε τρεις μέρες μετά τη γέννηση. Μάλιστα, η καρδιά του μικρού Ryan δεν είχε αναπτυχθεί πλήρως και είχε μισή καρδιά σε σχέση με τα φυσιολογικά επίπεδα. Ο συνδυασμός αυτών των δύο καταστάσεων κάνει το μικρό Ryan το μοναδικό παιδί που γεννήθηκε με αυτό το πρόβλημα στον κόσμο και έζησε.

Οι γιατροί συμβούλεψαν τους γονείς να σταματήσουν την εγκυμοσύνη, όταν η μητέρα βρισκόταν στον τρίτο μήνα. Οι γονείς αρνήθηκαν να κάνουν έκτρωση και τώρα ο Ryan, διαψεύδοντας όλες τις προβλέψεις, έχει γίνει τριών χρονών και γιόρτασε τα γενέθλιά του, όπως κάθε άλλο παιδί της ηλικίας του.

Η 34χρονη μητέρα δήλωσε: «Θέλαμε να αποφασίσει η φύση τι θα κάνει, γι’ αυτό αρνηθήκαμε να σταματήσουμε την εγκυμοσύνη. Ξέραμε ότι χρειαζόταν ένα θαύμα για να ζήσει αλλά δεν θέλαμε να κρίνουμε εμείς το αποτέλεσμα. Οι γιατροί μας ενημέρωσαν ότι κανένα παιδί με το συνδυασμό των προβλημάτων του Ryan δεν έχει επιζήσει, οπότε το γεγονός ότι ο μικρός είναι μαζί μας σήμερα είναι απίστευτο».

Το σπάνιο αυτό σύνδρομο ονομάζεται ectopia cordis και χαρακτηριστικό του είναι πως η καρδιά του νεογέννητού βρίσκεται έξω από το στήθος του, η οποία λειτουργεί κανονικά αλλά δεν προστατεύεται από τίποτα. Από τις πρώτες εβδομάδες ο μικρός Ryan υπεβλήθη σε πολλές εγχειρίσεις ώστε να προστατευθεί η καρδιά του από το δέρμα και να λειτουργεί φυσιολογικά παρόλο που ήταν μισή σε σχέση με μια φυσιολογική καρδιά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου