ΔΙΕΘΝΗ

Ξανά στη φυλακή ο Στρος-Καν!

ξανά-στη-φυλακή-ο-στρος-καν-364473

Yπό κράτηση ετέθη ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν με τις κατηγορίες της «συνέργειας σε μαστροπεία» και «κατάχρησης δημοσίων αγαθών» για την υπόθεση του ξενοδοχείου “Carlton”.

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν έφθασε νωρίς το πρωί της Τρίτης στο τμήμα της γαλλικής χωροφυλακής όπου είχε κληθεί και του ανακοινώθηκε από τους ανακριτές της δικαστικής αστυνομίας της Λιλ ότι τίθεται υπό κράτηση.

Η υπόθεση αφορά σε ένα δίκτυο πορνείας το οποίο λέγεται ότι προμήθευε με γυναίκες τους πελάτες του πολυτελούς ξενοδοχείου “Carlton” της πόλης. Ανάμεσα στους πολλούς συλληφθέντες μέχρι στιγμής είναι τοπικοί επιχειρηματίες και ένας αξιωματικός της αστυνομίας

Ο πρώην ισχυρός άντρας του ΔΝΤ φέρεται να είχε σεξουαλικές επαφές με κάποιες από αυτές τις γυναίκες και -σύμφωνα με δημοσιεύματα στον γαλλικό τύπο- γνώριζε ότι ήταν επαγγελματίες.

Από την πλευρά του ο συνήγορος του Στρος-Καν, Ανρί Λεκλέρ, έχει τονίσει ότι “ο πελάτης του δεν γνώριζε ότι ήταν εκδιδόμενες γυναίκες αυτές, με τις οποίες έκανε παρέα στα δωμάτια πολυτελών ξενοδοχείων”.

Πάντως, οι δικαστές ζητούν να μάθουν με πιο τρόπο πλήρωνε -αν κάτι τέτοιο ισχύει- ο Στρος-Καν αυτές τις γυναίκες. Εάν αποδειχθεί ότι υπήρχε σεξουαλική επαφή και ο Ντομινίκ πλήρωνε με χρήματα του ΔΝΤ, τότε πρέπει να μιλάμε για κατάχρηση, σύμφωνα με τις αρχές

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου