ΔΙΕΘΝΗ

Ποινή-χάδι σε βιαστές 11χρονης – Δικαστής έκρινε πως η ανήλικη συναίνεσε

ποινή-χάδι-σε-βιαστές-11χρονης-δικαστ-364663
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Μεγάλη Βρετανία η απόφαση δικαστή να επιβάλλει ποινή μόλις 40 μηνών (αντί για 10 με 13 χρόνια όπως προβλέπει ο νόμος) σε δύο βιαστές μιας 11χρονης από το Λούτον.

Όπως αναφέρουν βρετανικές εφημερίδες ο δικαστής Φάρελ έκρινε πως η ανήλικη είχε συναινέσει στο να κάνει σεξ με τον 21χρονο Ροσάν Τσάνερ και τον επίσης 21χρονο Ρούμπεν Μοντέιρο σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στο Λούτον, όπου μια ομάδα νεαρών έκαναν πάρτι. Ο δικαστής στήριξε την απόφασή του στο γεγονός ότι, βάσει των στοιχείων που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, η 11χρονη κοπέλα δέχτηκε να την τραβήξουν σε βίντεο την ώρα που έκανε σεξ με τον Τσάνερ και στοματικό έρωτα με τον Μοντέιρο καθώς το βίντεο βρέθηκε στο κινητό του ενός από τους δύο δράστες.

Παράλληλα ο δικαστής αποδέχτηκε τους ισχυρισμούς των δύο κατηγορούμενων πως πίστευαν ότι η κοπέλα ήταν 3 χρόνια μεγαλύτερη, καθώς πείστηκε πως όντως η εμφάνιση της ανήλικης κοπέλας θύμιζε 14χρονη. Οι δύο κατηγορούμενοι δήλωσαν ένοχοι και τους αναγνωρίστηκε επίσης το ελαφρυντικό ότι δεν είχαν στο παρελθόν καμία καταγγελία για σεξουαλική επίθεση.

Οι δυο τους θα κληθούν να εκτίσουν την μειωμένη ποινή τους ενώ τα ονόματά τους θα παραμείνουν διά βίου στην λίστα της αστυνομίας με τους πολίτες που έχουν διαπράξει σεξουαλικά αδικήματα

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου