ΔΙΕΘΝΗ

Σήμερα η ανάκριση του Στρος Καν για μαστροπεία

σήμερα-η-ανάκριση-του-στρος-καν-για-μασ-365623

Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο, ο ανακριτής της αστυνομίας μπορεί να διατάξει την προσωρινή προσωποκράτηση του Στρος-Καν–“έως 96 συνολικά ώρες”.

Ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν είναι προγραμματισμένο σήμερα Τρίτη να καταθέσει στον ανακριτή της αστυνομίας στη Λιλ στη βόρεια Γαλλία, αναφορικά με την εμπλοκή του ονόματός του σε υπόθεση μαστροπείας (“Υπόθεση (ξενοδοχείου)Carlton”), που πρώτη φορά έτυχε δημοσιότητας πέρυσι τον Οκτώβριο.

Οι τοπικοί επιχειρηματίες Φαμπρίς Πατσκοφσκί και Νταβίντ Ροκέ διοργάνωναν στο ανωτέρω ξενοδοχείο “βραδιές ακολασίας”…Μάλιστα, η τελευταία έγινε στην Ουάσινγκτον, την παραμονή της σύλληψης από την αστυνομία Νέας Υόρκης του τέως γενικού διευθυντού του ΔΝΤ, την 13η Μαΐου του 2011.

Κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Στρος-Καν πάντοτε σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο είναι: “η συνέργια σε μαστροπεία, κατάχρηση της εμπιστοσύνης όσον αφορά αγαθά (ένα ξενοδοχειακό κατάλυμα), τα οποία έχουν κοινωνική αποστολή”.

Πηγές προσκείμενες στην ανάκριση ανέφεραν, σήμερα, μιλώντας στο Γαλλικό πρακτορείο, ότι ο καθοριστικός παράγοντας είναι να τεκμηριωθεί, “εάν και κατά πόσον ο Στρος-Καν είχε ακριβή γνώση” ότι “οι παροχές”, των οποίων έτυχε, χάρη στους Ροκέ-Πατσκοφσκί, “ήταν δόλιες”.

Πράγματι, ο συνήγορος του Στρος-Καν Ανρί Λεκλέρ έχει τονίσει ότι “ο πελάτης του δεν γνώριζε ότι ήταν εκδιδόμενες γυναίκες αυτές, με τις οποίες έκανε παρέα στα δωμάτια πολυτελών ξενοδοχείων

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου