ΔΙΕΘΝΗ

Το χρίσμα του υποψηφίου πήρε ο Βλαντιμίρ Πούτιν

το-χρίσμα-του-υποψηφίου-πήρε-ο-βλαντιμ-416174

Με 614 ψήφους υπέρ το Συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος “Ενιαία Ρωσία” πρότεινε ομόφωνα το σημερινό πρωθυπουργό της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν ως υποψήφιο για την προεδρία της χώρας στις εκλογές, που ήδη ορίστηκαν για τις 4 Μαρτίου 2012.

Δηλώνοντας τη συγκατάθεση και την ετοιμότητά του να αναλάβει το ρόλο αυτό, ο Β. Πούτιν είπε ότι “κατορθώσαμε να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση και σκοπός μας τώρα είναι να χτίσουμε τη Ρωσία του 21ου αιώνα”, ενώ διαβεβαίωσε τους συμπολίτες του ότι “αρχίζει ένα νέο στάδιο στην ανάπτυξη της χώρας”, καλώντας την ηγέτιδα πολιτική δύναμή της να αφουγκράζεται καλύτερα τη θέληση της λαϊκής πλειοψηφίας, που “είναι λογικό να διαμαρτύρεται όταν δεν βλέπει αποτελέσματα στην καθημερινή του ζωή” και να μάθει να λέει την αλήθεια όποιο κι αν είναι το κόστος.

Απευθυνόμενος επικριτικά προς τη ρωσική αντιπολίτευση ο κ. Πούτιν είπε ότι αυτοί που ασκούν κριτική καταρχάς γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται και δεν μπορούν να αναλάβουν κυβερνητικές ευθύνες και κατά δεύτερον έχουν ήδη κυβερνήσει, “με τα γνωστά αποτελέσματα, οι μεν (σ.σ. κομμουνιστές) οδήγησαν στη διάλυση την ΕΣΣΔ, οι δε (σ.σ. φιλελεύθεροι) όρμησαν στην εξουσία και οργάνωσαν τη μεγαλύτερη ληστεία την εποχή της δεκαετίας του 1990”. Κατά το Ρώσο ηγέτη το σύνθημα της προεκλογικής του εκστρατείας θα είναι ένα: “Μόνο Μπροστά”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου