ΔΙΕΘΝΗ

Αμαχοι νεκροί από πυρά αστυνομικών

αμαχοι-νεκροί-από-πυρά-αστυνομικών-431629

Δέκα άμαχοι σκοτώθηκαν από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας στην πόλη Χάμα, στην κεντρική Συρία, η οποία πολιορκείται εδώ και μέρες από το στρατό, σύμφωνα με μια οργάνωση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

"Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν – οι εννέα από πυρά της συριακής ασφάλειας ενώ άλλος ένας δολοφονήθηκε και τον πέταξαν στον ποταμό Ορόντη", είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Σύμφωνα με τον Ραχμάν οι τραυματίες ανέρχονται στους 35.

Στο μεταξύ, ο αριθμός των Σύρων προσφύγων στην Τουρκία που έχουν επίσημα επιστρέψει στη χώρα τους συνεχίζει να αυξάνεται, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν οι τουρκικές αρχές – αλλά ορισμένοι από αυτούς επιστρέφουν στη συνέχεια παράνομα στην Τουρκία.

Ο αριθμός των Σύρων προσφύγων στην Τουρκία που έχουν επίσημα επιστρέψει στη χώρα τους συνεχίζει να αυξάνεται, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν σήμερα οι τουρκικές αρχές – αλλά ορισμένοι από αυτούς επιστρέφουν στη συνέχεια παράνομα στην Τουρκία, δηλώνουν τοπικές πηγές.

Περίπου 267 Σύροι επέστρεψαν την Δευτέρα στη χώρα τους, ανεβάζοντας σε περίπου 5.673 τον αριθμό των επιστροφών κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο μηνών, και σε 9.678 τους σύρους που εξακολουθούν να στεγάζονται στα έξι στρατόπεδα που δημιουργήθηκαν από την τουρκική Ερυθρά Ημισέληνο στην επαρχία Χατάι (νότια).

Ο αριθμός των Σύρων προσφύγων στην Τουρκία έφτασε τους 11.739 στις 24 Ιουνίου με την άφιξη στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας συριακών στρατευμάτων που υποστηρίζονταν από τεθωρακισμένα, τα οποία προκάλεσαν τη φυγή προς την Τουρκία των εκτοπισμένων που είχαν εγκατασταθεί κοντά στα σύνορα.

Από τότε, ο αριθμός αυτός μειώνεται συνεχώς, εξαιτίας του ελέγχου που ασκεί ο συριακός στρατός κατά μήκος των τουρκικών συνόρων και λόγω των διαβεβαιώσεων που έλαβαν κάποιοι πρόσφυγες σχετικά με την ασφάλειά τους, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας Τούρκος διπλωμάτης μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου