ΔΙΕΘΝΗ

Αναζητείται ο διάδοχος του χταποδιού Πάουλ

αναζητείται-ο-διάδοχος-του-χταποδιού-433027

Οκτώ χταπόδια συναγωνίζονται, αυτές τις μέρες στη Γερμανία, για να γίνει μια… «σωστή» αντικατάσταση του «μάντη Πάουλ», ώστε να γίνει μια έγκυρη πρόβλεψη του εναρκτήριου αγώνα του Παγκόσμιου Κυπέλλου ποδοσφαίρου γυναικών (σ.σ.: Γερμανία- Καναδάς).

Ο διαγωνισμός αυτός αφορά οκτώ μεγάλα ενυδρεία, σε όλη τη Γερμανία, και στο τέλος του θα αποκαλυφθεί ποιο κεφαλόποδο αν βέβαια αυτό μπορεί να συμβεί, μπορεί να επαναλάβει τα κατορθώματα στη μαντεία του χταποδιού Πάουλ το οποίο απέκτησε διεθνή φήμη, όταν προέβλεψε την έκβαση αγώνων στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου αντρών, πέρυσι στη Νότια Αφρική.

Ο Πάουλ έφυγε από τη ζωή, από φυσικά αίτια, πέρυσι τον Οκτώβριο, σχεδόν τριών ετών, μια πολύ μεγάλη ηλικία για το είδος.

Στη Γερμανία, το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου γυναικών ξεκινά μεθαύριο Κυριακή.

Η γερμανική τηλεόραση έχει δείξει σκηνές ‘ζωντανού’ προγράμματος, με τα χταπόδια «Πάουλα» ή «Πάουλ ο δεύτερος», τα οποία προσπαθούν να μαντέψουν το αποτέλεσμα του αγώνα Γερμανία-Καναδάς, αποσπώντας μύδια μέσα από δοχεία, που το καθένα είναι περιβεβλημένο με την εθνική σημαία καθεμιάς από τις δύο ποδοσφαιρικές ομάδες.

Όπως συνέβη με τις επιλογές που έκανε πέρυσι ο Πάουλ, που προσέλκυσαν γρήγορα την προσοχή των διεθνών ΜΜΕ, η πρώτη επιλογή τροφής, που κάνει το χταπόδι, σημαίνει ότι η ομάδα, που η εθνική σημαία της είναι τυλιγμένη γύρω από το δοχείο, θα κερδίσει.

«Για εμάς, όλα βασίζονται στο χταπόδι Πάουλ», σχολίασε η Σάντρα Ζμάλζρεντ, η διευθύντρια του Ενυδρείου Θαλάσσιας Ζωής στο Βερολίνο. «Όλοι θυμόμαστε το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου των αντρών», πρόσθεσε, «έτσι λοιπόν είχαμε την ιδέα να βρούμε ένα νέο χταπόδι- πρωταθλητή».

Το θηλυκό χταπόδι Οφίρα μαντεύει, μαζί με ακόμα δύο «συμπαίκτες» του, ότι στον κυριακάτικο αγώνα ο νικητής θα είναι η Γερμανία, δύο χταπόδια μαντεύουν ότι ο νικητής του αγώνα θα είναι ο Καναδάς και τέλος, τρία χταπόδια προβλέπουν ότι ο αγώνας αυτός θα λήξει ισόπαλος.

Εξάλλου, στα στοιχήματα που γίνονται στο Λονδίνο αυτόν τον καιρό, από το πρακτορείο του Ουίλιαμ Χιλ, η Γερμανία κερδίζει –μέχρις ώρας– το χρηματικό έπαθλο, ως το φαβορί του Κυπέλλου.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου