ΔΙΕΘΝΗ

Ελικόπτερα του ΝΑΤΟ κατά ποδοσφαίρου

ελικόπτερα-του-νατο-κατά-ποδοσφαίρου-435118

Οξύ ανταγωνισμό από… στρατιωτικά ελικόπτερα του ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει η εθνική ομάδα γυναικείου ποδοσφαίρου του Αφγανιστάν!

Τους περασμένους μήνες, τα κορίτσια της εθνικής ομάδας είχαν λάβει άδεια να προπονούνται στο κεντρικό στάδιο της Καμπούλ. Είναι το μέρος όπου οι Ταλιμπάν πραγματοποιούσαν δημόσιες εκτελέσεις: τώρα καλύπτεται από αληθινό γρασίδι, αλλά η εθνική των γυναικών δεν έπαιξε ποτέ σε αυτό, αφού είχε «εξοστρακιστεί» σε ένα μικρό τσιμεντωμένο χώρο σε μια άκρη του σταδίου.

Πριν λίγο καιρό, όμως, οι τοπικές Αρχές τους ανακοίνωσαν ότι δε μπορούν να χρησιμοποιούν άλλο το χώρο – φοβούμενες προφανώς μια επίθεση σκληροπυρηνικών ισλαμιστών. Το ΝΑΤΟ παρενέβη, και παραχώρησε ένα μικρό κομμάτι γρασιδιού μέσα από τα εξωτερικά τείχη του οχυρωμένου αρχηγείου του στην Καμπούλ.

Υπάρχει όμως ένα μικρό πρόβλημα με το νέο «γήπεδο»: μπορεί να έχει πλέον γρασίδι και γκολ-ποστ, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για ελικοδρόμιο – και μάλιστα ελικοδρόμιο που χρησιμοποιείται συνέχεια. Έτσι, τα κορίτσια της αφγανικής εθνικής προπονούνται για λίγα λεπτά, και μετά πρέπει να μαζέψουν τις μπάλες τους και να αδειάσουν γρήγορα την γωνιά, όταν ακούγεται από μακριά ο χαρακτηριστικός ήχος των ελικοπτέρων «Black Hawk».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου