ΔΙΕΘΝΗ

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λιβύη

συνεχίζονται-οι-μάχες-στη-λιβύη-441741

Μία ακόμη απόπειρα δολοφονίας του Μουαμάρ Καντάφι «βλέπει» η Λιβύη πίσω από την αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ στο κέντρο της Τρίπολης, από την οποία σκοτώθηκε ο νεότερος γιος του Λίβυου ηγέτη και τρία εγγόνια του.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Χάλεντ Κάιμ είπε ότι η επίθεση αυτή ήταν η τέταρτη απόπειρα να δολοφονηθεί ο ίδιος ο συνταγματάρχης Καντάφι, ο οποίος βρισκόταν στο κτήριο την ώρα εκείνη.

Ο Κάιμ διέψευσε παράλληλα κατηγορίες που εμφανίστηκαν σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης ότι η κυβέρνηση χάλκευσε τους θανάτους και δήλωσε ότι θρησκευτικοί ηγέτες στη Λιβύη είδαν τις σορούς των θυμάτων σε νοσοκομείο.

Στο μεταξύ, τέσσερις οβίδες μεγάλου διαμετρήματος που έριξαν οι δυνάμεις του Καντάφι στη διάρκεια μάχης με εξεγερμένους έπληξαν το τυνησιακό έδαφος, χωρίς να προκαλέσουν θύματα, κοντά στην πόλη Ντεχίμπα, στην παραμεθόριο Λιβύης-Τυνησίας, στο νότο της χώρας.

Η κυβέρνηση της Λιβύης εξέφρασε τη λύπη της για τις επιθέσεις εναντίον ευρωπαϊκών πρεσβειών και δυτικών διπλωματικών αντιπροσωπειών, υποστηρίζοντας ότι η αστυνομία της χώρας της βόρειας Αφρικής δεν μπόρεσε να αναχαιτίσει τα πλήθη που ήταν εξοργισμένα για την αεροπορική επιδρομή του NATO.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου