ΔΙΕΘΝΗ

Ανακηρύχθηκε όσιος ο πάπας Βοϊτίλας

ανακηρύχθηκε-όσιος-ο-πάπας-βοϊτίλας-441925

Με μια αγρυπνία χθες στη Ρώμη ξεκίνησαν επίσημα οι εορτασμοί για την οσιοποίηση του πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄, το τελευταίο στάδιο πριν από την αγιοποίηση του κατά κόσμον Καρόλου Βοϊτίλα.

Παρούσα στην αγρυπνία και η Γαλλίδα μοναχή, η θεραπεία της οποίας θεωρήθηκε από το Βατικανό ως το θαύμα που χρειαζόταν για να προχωρήσει στην οσιοποίηση του Ιωάννη Παύλου. Η αδελφή Μαρί Σιμόν Πιερ έπασχε από Πάρκινσον αλλά θεραπεύτηκε τον Ιούνιο του 2005, σύμφωνα με την εκκλησία κατόπιν θαυματουργής παρέμβασης του πρώην πάπα, ο οποίος είχε πεθάνει στις 2 Απριλίου του ίδιου χρόνου. Ο Ιωάννης Παύλος έπασχε και αυτός από την ίδια ασθένεια.

Η αγρυπνία έγινε στο Σίρκους Μάξιμους, το ρωμαϊκό αρματοδρόμιο, ενώ μετά την ολοκλήρωσή της οκτώ εκκλησίες της ιταλικής πρωτεύουσας έμειναν ανοιχτές όλη τη νύχτα για να δέχονται όσους προσκυνητές επιθυμούν να προσευχηθούν.

Σήμερα Κυριακή είναι προγραμματισμένη η τελετή οσιοποίησης, στην οποία θα χοροστατήσει ο πάπας Βενέδικτος, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Στην τελετή αναμένεται να παραβρεθούν δεκάδες ηγέτες απ’ όλο τον κόσμο, όπως ο Πολωνός πρόεδρος Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι, οι βασιλείς του Βελγίου Αλβέρτος Β΄ και Πάολα, ο πρόεδρος του Μεξικού Φελίπε Καλδερόν και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου