ΔΙΕΘΝΗ

Ήθελε να γίνει πατέρας και υιοθέτησε πέντε παιδιά με αναπηρίες

ήθελε-να-γίνει-πατέρας-και-υιοθέτησε-π-731165

Παράδειγμα προς μίμηση είναι ο 34χρονος Μπεν Κάρπεντερ από τη Βρετανία, ο οποίος έχει υιοθετήσει πέντε παιδιά με αναπηρία.

Ο Μπεν υιοθέτησε το πρώτο του παιδί σε ηλικία 21 ετών και συνέχισε, έχοντας πάντα στο πλευρό του τη μητέρα του.

Αρχικά υιοθέτησε τον 11χρονο Τζακ, ο οποίος πάσχει από αυτισμό και ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή. Ακολούθησε η 7χρονη Ρούμπι, η οποία έχει το σύνδρομο Pierre Robin, σκολίωση, πρόβλημα με την όρασή της, ενώ τα χέρια της λόγω της απουσίας κάποιων οστών μπορούν να κάνουν μόνο περιορισμένες κινήσεις.

Λίγο αργότερα στην οικογένεια προστέθηκε η Λίλη, η οποία έχει πρόβλημα με την ακοή της και ο Τζόζεφ, ο οποίος έχει σύνδρομο Down και χρησιμοποιεί τσάντα κολοστομίας.

Τελευταίος είναι ο μόλις 15 μηνών Νόα, ο οποίος έχει ένα σπάνιο σύνδρομο που επηρεάζει τα χέρια και τα πόδια του.

«Αγαπάω αυτό που κάνω. Ο κόσμος μπορεί να λέει ότι είναι πολύ σκληρή δουλειά, αλλά λατρεύω κάθε στιγμή. Είναι καταπληκτικά παιδιά, καθώς δεν επιτρέπουν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν να τα κρατήσουν πίσω. Απλά προχωράνε την ζωή τους», είπε ο Μπεν, ο οποίος στο παρελθόν είχε δουλέψει τόσο με ανήλικους, όσο και με ενήλικους με τέτοιες ιδιαιτερότητες.

«Σίγουρα υπάρχουν και δύσκολες στιγμές, καθώς μιλάμε για 5 παιδιά με πολύπλοκες ανάγκες, αλλά αγαπώ κάθε στιγμή που περνάμε μαζί», κατέληξε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου