ΔΙΕΘΝΗ

Σκηνές φρίκης: Διαμέλισαν τον Κασόγκι ενώ ήταν ζωντανός, μέσα σε επτά λεπτά

σκηνές-φρίκης-διαμέλισαν-τον-κασόγκι-733957

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες βγαίνουν στο φως για τον φόνο του Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Πηγή που έχει ακούσει το ηχητικό ντοκουμέντο από το Apple watch του θύματος με τις τρομακτικές τελευταίες στιγμές του υποστηρίζει ότι ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος διαμελίστηκε ζωντανός σε μια εκτέλεση που κράτησε επτά ολόκληρα λεπτά λίγο μετά την άφιξή του στο προξενείο για να τακτοποιήσει τα χαρτιά του διαζυγίου του παραμονή του γάμου του με την Τουρκάλα αρραβωνιαστικιά του. Όπως είπε στην ιστοσελίδα Middle Easte Eye από την ανάλυση του ηχητικού προκύπτει ότι οι εκτελεστές έσυραν τον Τζαμάλ Κασόγκι από το γραφείο του Σαουδάραβα προξένου Μοχάμαντ αλ Οτάιμπι σ’ ένα τραπέζι σε διπλανό δωμάτιο όπου άρχισαν να τον κόβουν κομμάτι ενώ ακούγονταν οι κραυγές αγωνίας του προτού του κάνουν ένεση με μια άγνωστη αναισθητική ουσία και σιγήσει.

«Δεν έγινε καμία προσπάθεια ανάκρισής του. Είχαν έλθει για να τον σκοτώσουν», είπε η ίδια πηγή, υποστηρίζοντας ότι τα ουρλιαχτά του δημοσιογράφου άκουσαν και μάρτυρες στον κάτω όροφο, την ώρα που τον διαμέλιζαν στο γραφείο.

Το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη

Όπως αναφέρει το Middle East Eye εκείνος που άρχισε να τεμαχίζει τον άτυχο δημοσιογράφο ενώ ήταν ακόμη ζωντανός ήταν ο Σαλάχ Μουχάμαντ αλ Τουμπάιγκι, επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας του τμήματος ασφαλείας κι ένας από την ομάδα των 15 εκτελεστών που είχαν φτάσει, με ιδιωτικό τζετ στην Κωνσταντινούπολη, λίγες ώρες πριν την εξαφάνιση του Κασόγκι.

Κι ενώ άρχισε το μακάβριο έργο του, ο Τουμπάιγκι φόρεσε ακουστικά κι άκουγε μουσική. Συμβούλεψε μάλιστα και τα άλλα μέλη της ομάδας να κάνουν το ίδιο. «Όταν κάνω αυτή τη δουλειά, ακούω μουσική. Να το κάνετε κι εσείς», ακούγεται να λέει στο ηχητικό σύμφωνα με την ίδια πηγή. Μια τρίλεπτη εκδοχή του ντοκουμέντου δόθηκε στην τουρκική εφημερίδα Sabah, αλλά δεν το έχει δώσει ακόμη στη δημοσιότητα.

Ο δριμύς επικριτής της νέας ηγεσίας της Σαουδικής Αραβίας, Τζαμάλ Κασόγκι, η τύχη του οποίου αγνοείται από τις 2 Οκτωβρίου

Τις πληροφορίες επιβεβαιώνει εν μέρει και η Wall Street Journal υποστηρίζοντας ότι ο Κασόγκι ξυλοκοπήθηκε και στη συνέχεια ναρκώθηκε προτού τον δολοφονήσουν στο γραφείο του προξένου. Αναφέρει δε ότι στο ντοκουμέντο ακούγεται κάποιος να λέει στον πρόξενο να φύγει από το δωμάτιο.

Το κλιμάκιο της τουρκικής αστυνομίας πήρε δείγματα και από τον κήπο του προξενείου, όπου πιστεύεται ότι μπορεί να τάφηκε η διαμελισμένη σορός του Κασόγκι

Νωρίτερα η τουρκική αστυνομία είχε πει ότι στη διάρκεια της έρευνας στο προξενείο βρέθηκαν «συγκεκριμένα στοιχεία» ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε και διαμελίστηκε στους χώρους του. Τούρκος αξιωματούχος επιβεβαίωσε στο CNN ότι η αστυνομία πιστεύει πως οι δολοφόνοι έκοψαν κομμάτια τον 60χρονο, όπως είχαν γράψει και οι New York Times λίγο μετά την εξαφάνισή του στις 2 Οκτωβρίου, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι οι εκτελεστές είχαν φέρει μαζί τους και ένα χειρουργικό πριόνι.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου