ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Βετεράνος του Πολεμικού Ναυτικού έστελνε επιστολές με ρικίνη στον Τραμπ

ηπα-βετεράνος-του-πολεμικού-ναυτικού-740872

Eνας 39χρονος βετεράνος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ φέρεται να ομολόγησε ότι έστειλε τις επιστολές στον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και άλλους αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης που αρχικά εκφράστηκαν φόβοι ότι περιείχαν ρικίνη όταν εντοπίστηκαν αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Ο Ουίλιαμ Κλάιντ Άλεν ο τρίτος συνελήφθη την Τετάρτη στο σπίτι του στο Λόγκαν, στην Πολιτεία Γιούτα, και το κατηγορητήριο θα του απαγγελθεί την Παρασκευή, διευκρίνισε μια εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

Ο Άλεν θεωρείται ότι έστειλε τις επιστολές, που περιείχαν σπόρους ρίκινου, στον διευθυντή του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) Κρίστοφερ Ρέι, στον υπουργό Άμυνας Τζέιμς Μάτις και στον επικεφαλής των επιχειρήσεων του αμερικανικού ΠΝ, τον ναύαρχο Τζον Ρίτσαρντσον, σύμφωνα με έγγραφο που υπεβλήθη σε πολιτειακό δικαστήριο στη Γιούτα την Τετάρτη.

Ο Άλεν ταχυδρόμησε τις επιστολές την 24η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το έγγραφο.

Τα γράμματα αυτά αναχαιτίστηκαν και ουδείς υπέστη το παραμικρό, σύμφωνα με τις αρχές. Η επιστολή του προς τον Τραμπ δεν έφθασε ποτέ στον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με τη Μυστική Υπηρεσία.

Η ρικίνη υπάρχει στους σπόρους του φυτού ρίκινος ο κοινός, αλλά χρειάζεται ειδική επεξεργασία για να μετατραπούν οι σπόροι σε βιολογικό όπλο. Η ρικίνη μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο μέσα σε 36 ως 72 ώρες αν ένας ανθρώπινος οργανισμός εκτεθεί σε ποσότητα ίση ακόμη και με ένα κεφάλι καρφίτσας. Δεν υπάρχει γνωστό αντίδοτο.

Στο έγγραφο που κατατέθηκε στο δικαστήριο δεν αναφέρεται ποια ήταν τα κίνητρα του Άλεν. Στον 39χρονο αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες για τρομοκρατία.

Δεν αποσαφηνίστηκε εάν ο Άλεν έχει δικηγόρο. Κρίθηκε προφυλακιστέος και το ύψος της εγγύησης για την προσωρινή αποφυλάκισή του υπό όρους ορίστηκε στα 25.000 δολάρια.

Ο Άλεν υπηρέτησε στο αμερικανικό ΠΝ από τον Οκτώβριο του 1998 ως τον Οκτώβριο του 2002. Αποστρατεύτηκε με βαθμό διόπου, κατά το Γραφείο Πληροφόρησης του ΠΝ.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου