ΔΙΕΘΝΗ

Μεγάλο πρόστιμο για φοροδιαφυγή στην κινέζα ηθοποιό που είχε εξαφανιστεί

μεγάλο-πρόστιμο-για-φοροδιαφυγή-στην-741895

Για φοροδιαφυγή κατηγορείται η διάσημη κινέζα ηθοποιός Φαν Μπινγκμπινγκ η οποία είχε τρεις μήνες να δώσει σημάδια ζωής.

Οι κινεζικές αρχές διέταξαν την κα Φαν και τις εταιρείες που ελέγχει να πληρώσουν πρόστιμο αξίας περίπου 883 εκατομμυρίων γιουάν (129 εκατομμυρίων δολαρίων).

Το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ανέφερε ότι η πασίγνωστη ηθοποιός θα αποφύγει την ποινική δίωξη εάν το αντίτιμο του προστίμου καταβληθεί εγκαίρως.

Πολλοί κινηματογραφικοί αστέρες στην Κίνα φέρονται να έχουν χρησιμοποιήσει τα αποκαλούμενα «συμβόλαια yin-yang» ώστε να φοροδιαφύγουν. Έχουν ένα συμβόλαιο το οποίο κατατίθεται στις αρχές για φορολογικούς σκοπούς κι ένα ξεχωριστό ιδιωτικό συμβόλαιο με το αφορολόγητο εισόδημα.

Την Τετάρτη η Φαν, η οποία έχει συμμετάσχει σε πολλές ταινίες του Χόλιγουντ, ζήτησε συγγνώμη στον κόσμο από τον λογαριασμό της στο Weibo. «Υποφέρω από έναν άνευ προηγουμένου πόνο… Νιώθω τόσο μεγάλη ντροπή για αυτό που έκανα. Ειλικρινά ζητώ συγνώμη από όλους»

Ο ατζέντης της κας Φαν κρατείται από την αστυνομία για περαιτέρω έρευνα. Το στούντιο της ηθοποιού είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι η ηθοποιός δεν υπέγραψε ποτέ συμβάσεις «yin-yang».

Η 37χρονη ηθοποιός, το πρόσωπο της οποίας εμφανιζόταν σε πολλές διαφημίσεις ήταν η «μούσα» πολυτελών οίκων μόδας όπως του Cartier και του Louis Vuitton. Το 2015, το περιοδικό «Time» την ανέδειξε ως την «πιο διάσημη ηθοποιό της Κίνας».

Είχε ανησυχήσει τα εκατομμύρια των οπαδών της όταν εξαφανίστηκε από τη δημοσιότητα για τόσους πολλούς μήνες. Τα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ήταν γεμάτα με εικασίες σχετικά με το τι της συνέβαινε και που βρισκόταν.

Είναι μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της Κίνας και στο παρελθόν βρισκόταν στη λίστα με τις κορυφαίες κινεζικές προσωπικότητες του περιοδικού Forbes, με εισόδημα που έφτανε περίπου τα 300 εκατομμύρια γιουάν (43 εκατομμύρια δολάρια).

Πηγή: skai.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου