ΔΙΕΘΝΗ

Μάχη πολιτικής επιβίωσης για τη Μέι: Κρίσιμο συνέδριο των Συντηρητικών

μάχη-πολιτικής-επιβίωσης-για-τη-μέι-κρ-743196

Με στόχο να ανακτήσει τον έλεγχο του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, την ώρα που αρκετοί βουλευτές φαίνεται να υπονομεύουν τη θέση της, θα απευθυνθεί στο κόμμα της η Βρετανίδα Πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου, αυτή την εβδομάδα.

Μετά την επίθεση που δέχθηκε από τον Μπόρις Τζόνσον, ο Φίλιπ Χαμμόντ την υπερασπίστηκε σε ένα πολιτικό σκηνικό που, όπως περιγράφει το Bloomberg, είναι χαοτικό.

Η Μέι έφτασε στο Μπέρμιγχαμ με στόχο να πείσει τον κόσμο της να τη στηρίξει στο σχέδιο αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ. Ο Τζόνσον, κορυφαίος διπλωμάτης της μέχρι πριν από τρεις μήνες, αποκάλεσε το σχέδιο της «τρελό».

Από την πλευρά του, ο βρετανός υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χαμόντ δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει τη δημοσιονομική ικανότητα για να αντιμετωπίσει την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς κάποια συμφωνία, αλλά πιστεύει ότι η διάθεση στις Βρυξέλλες είναι προς την επίτευξη αυτής.

Οι επόμενες ημέρες θα είναι κριτικής σημασίας με τους πολιτικούς αντιπάλους της να έχουν το πλεονέκτημα, καθώς η ίδια θα απευθυνθεί στο κόμμα της την Τετάρτη.

Η πρόταση της Μέι να μείνουν κοντά στην ενιαία αγορά προϊόντων της ΕΕ – η οποία θα δημιουργούσε μια νέα ζώνη ελευθέρων συναλλαγών με το Ηνωμένο Βασίλειο – έχει απορριφθεί από τους ευρωπαίους ηγέτες ενώ δέχεται επιθέσεις και από τους ευρωσκεπτικιστές του κόμματος της, υπό την ηγεσία του Τζόνσν, που θέλει ένα γρήγορο, ξεκάθαρο «διαζύγιο» από το μπλοκ.

[euro2day.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου