ΔΙΕΘΝΗ

Σαουδική Αραβία: Απετράπη επίθεση των Χούθι με τηλεκατευθυνόμενα ταχύπλοα-βόμβες

σαουδική-αραβία-απετράπη-επίθεση-των-743210

Η στρατιωτική συμμαχία υπό τη διοίκηση της Σαουδικής Αραβίας, η οποία έχει εμπλακεί στον πόλεμο της Υεμένης εναντίον του κινήματος των σιιτών ανταρτών που είναι γνωστό ως Χούθι, ανακοίνωσε πως απέτρεψε επίθεση των ανταρτών με τη χρήση δύο ταχύπλοων παγιδευμένων με εκρηκτικές ύλες εναντίον του λιμανιού της Τζιζάν, μετέδωσε το σαουδαραβικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA την Κυριακή.

«Οι δυνάμεις του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού της Σαουδικής Αραβίας εντόπισαν την κίνηση δύο τηλεκατευθυνόμενων πλεούμενων παγιδευμένων με εκρηκτικά προς το λιμάνι της Τζιζάν. Αναχαιτίστηκαν και καταστράφηκαν (…) προκαλώντας ελάχιστες ζημιές» ανέφερε ο εκπρόσωπος της συμμαχίας, ο συνταγματάρχης Τούρκι αλ Μάλικι, σε μια ανακοίνωση που μετέδωσε το SPA.

Η επίθεση έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Οι Χούθι -μια σιιτική πολιτική και στρατιωτική οργάνωση που υποστηρίζεται από το Ιράν- λένε ότι οι επιθέσεις τους εναντίον του βασιλείου αποτελούν αντίποινα για τις αεροπορικές επιδρομές της συμμαχίας υπό την ηγεσία του Ριάντ, η οποία επενέβη στον πόλεμο στην Υεμένη τον Μάρτιο του 2015 για να αποκαταστήσει την εξουσία του προέδρου Αμπντ Ράμπου Μανσούρ Χάντι. Η κυβέρνηση του Χάντι είχε μόλις εκδιωχθεί από τη Σαναά, που κατέλαβαν και ελέγχουν έκτοτε οι Χούθι, και είχε καταφύγει στην Άντεν, το λιμάνι του Νότου.

[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου