ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μπιλ Κόσμπι καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 εως 10 έτη

ο-μπιλ-κόσμπι-καταδικάστηκε-σε-φυλάκι-746015

Σε φυλάκιση τριών έως δέκα ετών καταδικάστηκε ο βετεράνος τηλεοπτικός σταρ, Μπιλ Κόσπι, για σεξουαλική επίθεση στην Αντρεα Κόνσταντ, πρώην διοικητικό του πανεπιστημίου Tεμπλ, το 2004 στο σπίτι του στη Φιλαδέλφεια.

Ο δικαστής της Πενσιλβάνια Στιβεν Ο’ Νιλ χαρακτήρισε τον Μπιλ Κόσμπι «σεξουαλικό αρπακτικό», κάτι που θεωρήθηκε «προάγγελος» της καταδίκης του 81χρονου κωμικού, ο οποίος μάλιστα θα μεταβεί άμεσα στη φυλακή δίχως δικαίωμα να καταβάλει εγγύηση και να αφεθεί ελέυθερος.

Ο δικαστής θα μεταβιβάσει την ποινή στο δικαστήριο της Κομητείας Μοντγκόμερι της Πενσιλβάνια στο τέλος της διήμερης ακροαματικής διαδικασίας.

Ο βετεράνος κωμικός κατηγορείται ότι έδωσε χάπια στο θύμα του με αποτέλεσμα αυτή να λιποθυμήσει πριν αυτός να την κακοποιήσει ενώ ήταν αναίσθητη.

Πρόκειται για τη μοναδική υπόθεση από τις δεκάδες καταγγελίες που έχουν γίνει σε βάρος του Κόσμπι που κατέληξε στην απαγγελία κατηγοριών κατά του Αφροαμερικανού ηθοποιού.

Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει τη μέγιστη ποινή φυλάκισης μεταξύ πέντε και δέκα ετών, επικαλούμενοι τη φύση του εγκλήματος του Κόσμπι, καθώς και τις άλλες κατηγορίες σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση.

Επικαλούμενοι την εύθραυστη κατάσταση της υγείας του και το ότι είναι τυφλός, οι δικηγόροι του Κόσμπι ζήτησαν να του επιβληθεί κράτηση κατ’ οίκον αντί για φυλάκιση. «Ένας άνδρας ηλικίας 81 ετών που καλά-καλά δεν μπορεί να δει, δεν αποτελεί κίνδυνο για κανένα παρ’ εκτός για τον εαυτό του» είπε ο συνήγορός του, Τζόζεφ Γκριν, ωστόσο το αίτημα απορρίφθηκε.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου